VIDEO. Kāds uzfilmēts notikums uz šosejas izraisa lielu sabiedrības "cepšanos"

tautaruna.lv 15.aprīlis, 4:00
 
Depositphotos
Ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem tajā pašā virzienā braucošo transportlīdzekļu vadītājiem un pretim braucošo transportlīdzekļu vadītājiem (ja nav konstruktīvi izveidota ceļa elementa, kas atdala brauktuvi, piemēram, barjeras, sadalošās joslas) jādod tam ceļš, apturot transportlīdzekli pie ietves vai uz nomales, vai, ja tā aizņemta, – iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Uzsākt (turpināt) braukt drīkst tikai pēc tam, kad garām ir pabraucis transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni, kurš brauc aiz pavadāmā transportlīdzekļa (kolonnas), nosaka nosaka CSN 27. punkts.

Plašas diskusijas raisījis kāds video, kur redzama šāda situācija uz ceļa.

"Par laimi šī ir kļuvusi reta parādība, bet tiešām šis kundziskums kaitina, lielākoties absolūti nav pamatots," uzskata Artūrs, komentējot video, kur redzams, ka policijas ekipāža pavada kādu VIP personu auto kolonnu. Bet tā vietā, lai brauktu pa vienu joslu, visa šī auto ķēde traucas pa abām joslām un "parastajiem mirstīgajiem" jabrauc kaut grāvī. Vairums gan Artūra un filmētāja sašutumu nesaprot un pauž krasi pretēju viedokli. Arī ceļu satiksmes noteikumi paredz striktu kārtību kā rīkoties. Punkts.

Viesturs: Esmu braucis militārā konvojā, kas aizņem tikai vienu joslu. Tas, cik ļoti autovadītāji ignorē konvoju, noteikumus un mēģina iespraukties starp militāro tehniku, ir dumji.

Ernests: Tehniski filmētājs neievēro CSN un jau vēl pirms sākas filmēšana bija jāapstājas, nevis līdz pēdējam jāgaida, kad policija mirkšķinās un stums nomalē.

Normunds: Šeit var neko pat nediskutēt, noteikumos rakstīts - ja policijas konvojs brauc ar ieslēgtām zilām un sarkanām bākugunīm pa ceļu, kuram nav sadalošā barjera vai sala, tad nekavējoties ir jāapstājas ceļa nomalē, nevis jāturpina ripināt kā dalbānam.

Nata: Vispār bieži esmu redzējusi, kad brauc ar sirēnām pavadošais transports, bet šoferīši tik stūrē, kā neko nesaprastu.

Eivars: Sarkanais bākugunīs nozīmē nekavējoties apstāties pie apmales. Tas arī viss.

Irēna: Bauri, dodiet ceļu - kungi brauc ar vērienu.

Toms: Saprotu sašutumu, bet tomēr tas, kas ir/nav pamatots, jālemj drošībniekiem un viņiem jāuzticas.

Atiņš: Kundzisms? Es gan redzu stingru protokola ievērošanu ar bīstamu objektu ceļmalā.

Ragade: Policisti vienkārši darīja savu darbu. Ja vadītājs šādā situācijā nezin savus pienākumus, viņš tiek nostumts no ceļa.

Aiva: Kādēļ neapstājāties jau tad, kad ieraudzījāt zilās+sarkanās bākugunis? Nē tak! CSN ir citiem. Jums nē! Jūs varat mierīgi ripināties uz priekšu. Applaudēju stāvot kājā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas