Brīdina par ļoti bīstamu atradumu Saulkrastu pludmalē

tautaruna.lv 2.aprīlis, 4:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/MN
"Lūdzu, pievērsiet uzmanību tam, ko jūra izskalo krastā!" vietnē "Facebook" aicina Dans.
Dans ziņo par negaidītu un bīstamu atradumu Koklīšu pludmalē Saulkrastos - mīnmetēja mīnu. "Laiskojās starp mūsu iecienītajiem pludmales akmeņiem.
Pat es, cilvēks, kurš ir bijis noteiktas jomas speciālists un nedaudz it kā pārzina šādas lietas, pirmajā brīdī pat nopriecājos par "atradumu", jo domāju, ka esmu atradis senu vīna pudeli vai ko tamlīdzīgu... tikai paņemot rokās, ātri sapratu, ka nebūs nekādi seno vīnu svētki, bet gan zvans policijai un sapieru tējas vakars.
Konkrētā mīna gan neradīja tūlītēju sprādzienbīstamību, jo .. ir bez uzspridzinātājmehānisma. To gana ātri zinātāji var konstatēt.
TAČU parastie mirstīgie to, visticamāk, nezinātu. Un domātu, ka tiešām pudele vai vēl kas cits interesants. Un mēģinātu nodauzīt rūsu nost, piemēram... un tad jau var visādi gadīties!!!
Šī ir atsvaidzinoša mācība arī man pašam, jo ļoti bieži dodos staigāt un priecāties par mūsu akmeņaino pludmali, īpaši pēc vētrām vai kad akmeņi atsegušies. Un suns.un bērni. Un viss, kas sanests krastā, tiek pētīts un vētīts...
Esam vērīgi un uzmanīgi!
Ja atrodam, ko aprūsējušu un nesaprotam, kas tas īsti ir- neaiztiekam!
Nofotografējam, ziņojam policijai, dalāmies ar informāciju!" mudina vīrietis.
Cilvēki komentāros pateicas par brīdinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:08

Jaunākās diskusijas