"Nu kā tā var dzīvot?"; vīrieti patiesi izbrīna redzētais Pļavniekos

tautaruna.lv 15.marts, 9:20
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Rīgas mikrorajoni ir dažādi - gan pēc apbūves, gan etniskā sastāva, gan estētiskā vērtējuma un ne tikai. Pēc viesošanās Pļavniekos vīrietim vārdā Eduards radās jautājums - vai patiešām turienes iedzīvotājiem ir pilnīgi vienalga, kādā vidē viņi dzīvo? Tiesa, šādi skati nav "unikāli" tikai Pļavniekos.

"Vakardien pabiju Pļavniekos. Nu kā tā var dzīvot? Kā var būt tik ļoti vienalga par savu apkārtējo vidi?" vietnē "X" neizpratnē jautā Eduards,

Ieraksts tiek plaši komentēts.

Māris: Ne pa tēmu, bet nesen bija diskusija ar pāris mākleriem par šo mikrorajonu nekustamo īpašumu tirgu. Normāls mākleris vairs šādus projektus pat neuzņemas mēģināt pārdot. Bēgot pa gabalu. Nav kas pērk, nomests zemē laiks.

Līga: Pag, centrā, pie stacijas, ir līdzīgi

Sandra: Man blakus ļoti skaisti atrenovēja briesmīga paskata avārijas stāvoklī esošu māju. Bet apkārtne, miskastes, pieguļošā teritorija kā Getliņi...Sēž savā pilī, bet aiz loga turpat dirš.

Māris: Protams, iedzīvotājiem ir sava "kultūra", bet te arī ir apsaimniekotājs ir atbildīgs. Ir jāsoda visa māja ar milzīgu pievienoto nešķiroto atkritumu "nodevu", lai tantuki sāk inspicēt, kurš te ir lielais piegružotājs. Bet to jau apsaimniekotājs nespēj izdarīt.

Expatrium: Tā notiek, ka randomā samitina kopā dažādus sociālos slāņus un kultūras. Ja visi dabiski nošķirās, tad rodas labi rajoni un rodas geto. Pļavnieku tipa rajoni ir mākslīgs postpadomju mikslis, kam nebūtu jāpastāv.

Carta: Kāds saturs galvā, tāds apkārt. Nav svarīgi, kur tieši ģeogrāfiski tas ir.

Amanda: Pēc CSP datiem Pļavniekos dzīvo 40 tk iedzīvotāji, no tiem latvieši vien 12 tk. Tā arī ir atbilde šim skatam.

Kārlis: Krievu kultūra - dirst turpat, kur ēst. Šī iemesla dēļ izvācos no blokmāju rajona un, ceru, nekad nebūs jāatgriežas. Reāli bija kauns, kad brauca kāds ciemos. Konteineri gandrīz pie ieejas un mūždien piedirsts viss perimetrs ap to. Kaimiņi 90 % krievi.

Skaidris: Vateņu - klejotāju dzīvesstils rašistu apsēstās bloķenēs. Viss, kas ir aiz jurtas, uz viņiem neattiecās. Kad viss ir piedirsts, tad uzceļ jurtu citā vietā.

Harijs: Eduard, es saprotu tavu pārsteigumu! Es visu ziemu dzīvoju mikrorajonā un situācija tiešām ir katastrofāla. Esmu pieradis pie šādiem skatiem. Gribas jau novelt vainu uz kādu konkrētu cilvēku daļu bet mums visiem vēl daudz jāmācās. Ar šķirošanu arī mums nevedās. Ehh…

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas