9 naža dūrieni; nežēlīgi nogalina ukraiņu basketbolistu

tautaruna.lv 15.februāris, 10:30
 
depositphotos.com
Vācijas policija atklājusi jaunas detaļas par 15 gadus veco uzbrucēju, kurš nāvējoši ievainoja 17 gadus veco ukraiņu basketbolistu Vladimiru Ermakovu un vēl vienu ukraini, kurš šobrīd atrodas smagā stāvoklī slimnīcā, ziņo "Европейская правда".

Kā informē likumsargi, 10. februāra vakarā Oberhausenas autobusu pieturā starp divām jauniešu grupām izcēlies vardarbīgs strīds. Incidenta rezultātā smagas traumas guva četri jaunieši. Uzbrucēji no nozieguma vietas aizbēga. Drīz vien 17 gadus vecais ukrainis no gūtajām traumām slimnīcā mira, neskatoties uz operāciju.

Nākamajā dienā likumsargi aizturēja divus aizdomās turamos - 15 gadus vecu zēnu un 14 gadus vecu puisi. Abi bija zināmi policijai.

Pēc policijas darbinieka teiktā, uzbrucējs abiem ukraiņiem vismaz deviņas reizes iedūris krūškurvī un vēderā. "Viņam acīmredzot bija vienalga, ka kāds nomirs. Un nekas neliecināja par nožēlu, kad viņu aizturēja. Acīmredzot viņš bija zaudējis sirdsapziņu daudzo noziedzīgo nodarījumu un konfliktu ar policiju dēļ," sacīja policijas pārstāvis.

15 gadus vecais turku izcelsmes vācietis uzbrucis arī 13 gadus vecai meitenei no Libānas un 14 gadus vecam skolniekam no Sīrijas. Viņi vēlējās palīdzēt, kad ieraudzīja, ka pusaudzis sadūris basketbolistus. "Viņi guva roku un plaukstu traumas. Tās ir nopietnas traumas, taču, par laimi, dzīvībai briesmas nerada. Viens no viņiem jau ir izrakstīts no slimnīcas," sacīja izmeklētājs.

Likumsargi uzsvēra, ka pirms uzbrukuma Ukrainas sportistiem 15 gadus vecais pusaudzis pastrādājis daudzus citus noziegumus.

Apgabala tiesnesis izdeva orderi puiša aizturēšanai par slepkavību aiz neuzmanības un smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Kopā ar viņu tika aizturēts vēl viens 14 gadus vecs zēns, kurš arī piedalījies uzbrukumā, taču ar nazi neuzbruka. "Tā ir neizprotama rīcība, absolūti bezjēdzīga. Uzbrucējs apzināti meklēja konfrontāciju ar gados vecākiem, garākiem un sportiskākiem ukraiņiem un pēc tam nekavējoties un nežēlīgi izmantoja nazi," piebilda policists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas