Cipule kategoriski iebilst pret 4 darba dienu nedēļu Latvijā

tautaruna.lv 15.janvāris, 12:15
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule vietnē "X" dalījusies ar viedokli par četru darba dienu nedēļas ieviešanu Latvijā.

Daudzās pasaules valstīs runā par četru darba dienu nedēļas ieviešanu, veic dažādus pētījumus, kur pierāda šāda plāna efektivitāti. Arī Latvijā saistībā ar to ir notikušas dažādas iniciatīvas, un viedokļi cilvēkiem ir dažādi.

Tā NMPD direktore izraisīja diskusiju "X" lietotāju vidū, paužot viedokli, kāpēc čcetru darba dienu nedēļa Latvijā nebūtu vēlama.

"Par 4 dienu darba nedēļu. Kamēr runājam par kreatīviem birojiem,kuros celsies produktivitāte,viss ir saulaini. Parēķiniet,kā mainīsies summētā darba laika darba veicēju stundas. Kurš aizpildīs vakances VUGD, Valsts policijā un NMPD? Te atbilde tam, vai un kad."

Kāds komentētājs, iesaistoties diskusijā, raksta: "Būtu jauki vienkārši pieņemt darbā vairāk cilvēku ne? Zinu viss maksā naudu, bet arī jūsu darbiniekiem vajag to laiku kurā atpūsties un aizmirst darba slogu."

Cipule gan paskaidro, ka realitāte ir cita.

"Lai nosegtu mūsu palīdzība 24/7 visā Latvijā, jau tagad mediķi strādā virsstundas. Tās pieaugs, ja tiks pieņemti tādi lēmumi vai... palīdzība būs jāierobežo. Tas ir plāns ledus valstij."

Arī citi vietnes lietotāji iesaistījās diskusijā.

"Šajā scenārijā būtu jāmainās pilnas slodzes stundu skaitam (-20%), kas attiecīgi vai nu samazina slodzi stundu skaitā, vai nu palielina algu uz virsstundu rēķina, kas jebkurā gadījumā ir tikai patērējošā finansējuma jautājums, jo dežūru gadījumā nav iespējams celt produktivitāti."

"Nu nav man skaidrs par tiem darba laikiem. Ja darbinieks strādā efektīvi, izdara darbu, tad viņam sanāk brīvais laiks utt. Ja iestādē efektivitāti vērtē pēc "atsēdēšanas" laika, tad kaut kas nav kārtībā ar iestādi. Citādi ir apkalpošanas sfēru, tai būtu jāstrādā 24/7."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas