"Dievu ēdiens", ko var dāvināt dzimšanas dienās un Ziemassvētkos

tautaruna.lv 17.decembris 2023, 8:30
 
pixabay.com
Nostaļģiskas atmiņas no bērnības ļoti bieži saistās ar vecmāmiņas kotetēm, pīrāgiem un bubertu. Taču arī tik ikdienišķš produkts kā baltmaize, spēj pavērt durvis uz senajiem laikiem, kad saule bija spožāka un zāle zaļāka.

Ļoti emocionāla sarakste sanākusi pēc tam, kad kāda "X" lietotāja pieminēja baltmaizi, ko savulaik varēja nopirkt Āgenskalnā. Simtiem komentāru garajā sarakstē izkristalizējās divas maizes ceptuves, kurās savulaik bija visgaršīgākā baltmaize un reti, kurš spēja no tās atturēties jau aiz veikala durvīm - Āgenskalna baltmaize no veikala Laval un Brīvības un Miera ielas stūra maizes veikals.

Ieraksts "X": "Kurš vēl atceras īsto Āgenskalna baltmaizi, kuru varēja nopirkt Nometņu ielas veikalā Laval? Ar kraukšķīgu garoziņu un mīkstu vidu. Tā tik bija izcila maize! Kopā ar kefīru vispār dievu ēdiens. Tagad visa baltmaize ir pretīga mačalka bez dvēseles"

Komentētāji atceras ne tikai šo veikalu, bet bieži piemin arī maizes veikalu uz Brīvība sun Miera ielas stūra: "Tā kā dzīvoju ilgus gadus 200m attālumā, tad eamu apēdis 9 312 gab."

"Un vēl garšīgākā, tikko ceptā maizīte bija arī Brīvības un Matīsa stūra ceptuvē. Garais batons - smaržoja gardi jau uz ielas. Bilde ir ilustratīva no retro laikiem"

"Nu tad, kad tur nekāds Laval nebija, baltmaize bij vēl garšīgāka. Ar piebildi, ja atveda. Pēc svaigas maizes bieži bija jāstāv garās rindās."

"Miera ielas Karstajai maizei nekas blakus nestāvēja. Pat francūži nervozi pīpēja pa stūriem ar savām bagetēm."

"Mēdz, ik pa brīdim, kaut kur parādīties. Liepkalnos ir laba, kraukšķīga un garšīgs. Sieva pat bija speciāli atvedusi man tikai baltmaizi. Un es viņu par to dievinu. Vispār - šādu var dāvināt dzimšanas dienās un ziemassvētkos. Nekas cits nav nepieciešams."

"Un kā maizīte smaržoja veikalā uz Brīvības un Miera ielas stūra!Kukulīši plauktos spīdināja sānus.Klona rupjmaize,baltmaize par 22 kapeikām,radziņš par 10-svaigs,ar ķimenēm.Mmmm."

"Mēs pēc šādas gājām uz maizes veikalu pretim Āgenskalna tirgum. Kamēr tiec līdz mājām, puskukulis jau noēsts."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

17.decembris 2023

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas