Sabiedrībā lielu vētru saceļ Rinkēviča vārdi par pazudušu valsts naudu

tautaruna.lv 7.novembris 2023, 0:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bijušais Latvijas Radio ģenerāldirektors un Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts pievērsis uzmanību prezidenta Edgara Rinkēviča izteikumiem par pedagogu algām pazudušo naudu.

Iepriekš ziņots, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilī tiekoties ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu, uzsvēra, ka jāatrod, kur palicis valdības piešķirtais finansējums pedagogu atalgojuma palielināšanai.

Prezidents pauda cerību, ka risinājums tiks atrasts, lai gan informācija par to, kāpēc 2% pedagogu atalgojums ir samazinājies, ir dažāda. Rinkēvičs aicināja Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) savest visas puses pie viena galda un izdarīt visu, lai saprastu, kā šāda situācija ir radusies.

Šie Rinkēviča vārdi pievērsuši daudzu mikroblogošanas vietnes "X" lietotāju uzmanību. Diskutēt par pazudušo naudu aicināja Dzintris Kolāts.

"Rinkēvičs: Jāatrod, kur palicis valdības piešķirtais finansējums pedagogu atalgojuma palielināšanai (avots - LETA) Nus? Ir versijas - kur palicis?" rakstīja Kolāts.

Tikmēr komentāros cilvēki neslēpa kritiku, kas veltīta valsts pārvaldei.

"Kartējoreiz jautājums: kur palika nauda? Un tā jau 30 gadus..."

"budžeta portfeļa, tfu - tagadējā koka (finiera iztrādajuma) sūce? (: jebšu - atklāts jauns parazīts, budžetiņgrauzis, kurš aiznesis % no oša koka "mētelīša" uz savu ziemas ligzdu?"

"Pie reizes varētu pameklēt, kur tas finansējums palika citus gadus, jo situācija bija tieši tāda pati, tik twitteris vēl nebija tik ietekmīgs."

"Valdība ká melnais caurums: naudu piešķīra, bet pazuda. Cik piešķīra? - neviens nezina .Kur palika?- arī neviens nezina !Pēdējais jautājums: kāda vella pēc, mums valdība, kura neko nezina?"

"Aizgāja kā pusdienu nauda."

"Finansējums meklēšanai jau piešķirts?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas