Vadītāja amats par 454 eiro! Darba sludinājums raisa sašutumu soctīklos

tautaruna.lv 14.oktobris 2023, 5:00
 
pexels.com
Meklējot darbu mums ir dažādi kritēji, kā izvēlamies, kurām vakancēm pieteikties. Nozīmīgs faktors, protams, ir alga. Vairāki mikroblogošanas vietnes "X" lietotāji neslēpj sašutumu par kādu darba sludinājumu.

"Lēdurgas Atmodas bibliotēka meklē vadītāju. Alga- 440€ pirms nodokļiem," ar šādu ierakstu "X" dalījusies Kristīne.

Nav nekāds pārsteigums, ka šāds ieraksts mikroblogošanas vietnē sacēlis sašutuma vētru. Vadītāja amatam tiek piedāvāts neatbilstoši zems atalgojums, pat zemāks nekā valstī noteiktā minimālā mēnešalga, kas ir 620 eiro.

Vai sludinājumā tiešām tik atbildīgam amatam ir solīta tik maza alga?

Kā vēstīts darba sludinājumā, kas izvietots Siguldas pašvaldības mājaslapā, tad tik tiešām Atmodas bibliotēka meklē vadītāju. Sludinājumā minēts, ka iestāde, piesakoties uz šo vakanci, piedāvā draudzīgu kolektīvu, profesionālās attīstības un pilnveides iespējas, kā arī atalgojumu no 430 līdz 454 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Ekrānuzņēmums no sigulda.lv

Lai arī darba pienākumos vēstīts, ka tiek meklēts vadītājs uz pusslodzi, "X" vietnes lietotāji neslēpj sašutumu, ka arī par šādu slodzi, atbildību un paredzēto darba apjomu, alga ir nesamērīgi maza.

"Viņi piedāvā ideālu darbu grāmatmīļiem, kas paralēli strādā attālināti labāk apmaksātās nozarēs," mikroblogošanas vietnē raksta Elizabete.

Tikmēr Kaspars pasmejas, ka grāmatas no darba varēšot nest mājas bezmaksas.

"Alga jau nav maza, tikai reti maksā," norāda Andris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas