"Mazs "Čau" policistam, liels notikums bērnam"; puisīti uzaicina iepazīt policijas iecirkni

tautaruna.lv 12.oktobris 2023, 4:00
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Tikai pieaugot mēs kļūstam aizdomīgāki, bailīgāki un rezervētāki - policistus labāk redzam ejam nekā nākam, jo zemapziņā ir sajūta, ka esam kaut ko nogrēkojušies un tūdaļ saņemsim sodu.

Tomēr bērnu dienās "bremžu" ir mazāk - katrs satikts cilvēks formā bija priecīgs notikums - skursteņslauķa pogas paberzēšana, māšana garām braucošam vilciena mašīnistam, kuģīšu kapteinim, policista pasveicināšana un tamlīdzīgas lietas, kas pieaugot nemaz vairs neaizrauj.

Ar pozitīvu pieredzi par Rīgas pašvaldības policistu atsaucību dalījies kāda mikroblogošanas "X" lietotāja: "Vakar ar dēlēnu nācām mājās. Garām brauc

Rīgas pašvaldības policijas auto. Dēls, protams, sāk māt kārtībsargiem. Policists uz to reaģē, pasveicinot skaļrunī. Mazs "Čau" policistam, liels notikums bērnam!"
Ierakstu pamanījusi arī RPP, kas komentāros raksta: "Paldies par labajiem vārdiem! :) Ja vēlaties varam sarunāt nelielu ekskursiju uz policijas iecirkni, lai dēlam būtu iespēja apskatīt policijas auto, iekāpt tajā un citos veidos uz mirkli iejusties policista profesijā."
Komentētāji dalās savos piedzīvojumos un pārdzīvojumos: "Kad braucu ar moci, mazi puikas arī bieži skatās un māj ar roku, vienmēr cenšos atbildēt, jo emocijas ir lieta, kas jānovērtē."
"Protams, nesalīdzināmi, bet pāris nedēļas atpakaļ braucām Ogrē pie skolas autobusa pieturai garām. Tur sīkie visām mašīnām, kas brauc garām aktīvi māj. Uzpīpināju šiem! Jeeezu, ciiik viņi laimīgi spiedza un lēkāja priekā"
"Bāc, es kā bērns priecājos, kad aplī palaidām policijas auto, kaut varējām paši izbraukt, bet sapratām, ka tas policijas auto ir kopā ar citu auto. Mums policijas auto aizmugurējā displejā parādīja uzrakstu “thank you”, man visa diena uzmirdzēja gaišāka"
"Vai tie preču vilcienu mašīnisti, kuri braucot gar vientuļu lauku ceļu, uz bērnu sparīgo roku vicināšanu atbild ar varenu tu -tuuuuuuuu! Vienreiz pat ar hokeja: "Tu-tu- tutu -tū!" Vispār bomba!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas