Okupanti 12 gadīgajai Janai atņēma kājas, bet ne gribasspēķu - viņa noskrien maratonu

tautaruna.lv 10.septembris 2023, 14:20
 
Scanpix
Zemessargs, alpīnists Juris Ulmanis vietnē "Facebook" publicējis aizkustinošu stāstu par ukraiņu meiteni Janu - okupanti viņai atņēma kājas, bet ne gribasspēku.
"Jana, tu esi mana varone! 12 gadus vecā Jana zaudēja abas kājas ''labo krievu'' raķešu uzbrukumā Kramatorskas dzelzceļa stacijai 2022. gadā. Šodien Ļvovas Invincibility 2023 pusmaratonā Jana demonstrēja neticamu spēku un izturību!" raksta J. Ulmanis. Viņš arī cite Janas sacīto: “Tikko sāku skriet, tas ir mazliet biedējoši, jo vēl neesmu pie tā pieradusi. Bet es vēlos atbalstīt bērnus, kuri ir zaudējuši kājas un nevar skriet."
Kā vēsta santa.lv, J. Ulmanis gada laikā Ukrainā zaudējis sešus savus draugus karavīrus. Kopš kara sākuma Juris daudzreiz devies uz Ukrainu, lai vestu uz fronti lietas, ko karavīri viņam lūguši sagādāt. Šis karš viņam ir ļoti personīgs.
Kopš kara sākuma Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 480 bērni, bet vēl vismaz 964 bērni guvuši dažādus ievainojumus, vasaras sākumā paziņojusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas