Pircējs sašutis par veikala plauktā ieraudzīto

tautaruna.lv 28.augusts 2023, 13:15
 
Pixabay
No 2023. gada 9. janvāra, atbilstoši Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām no Krievijas Federācijas ir aizliegts importēt daudzas plaša patēriņa preces, vēsta Valsts ieņēmumu dienests.

Tiesa, cilvēki pikti, ka joprojām veikalu plauktos atrodamas preces,kas ražotas Krievijā. Līdzcilvēki norāda - aizliegums neattiecas 100% uz visām precēm.

"Kāpēc pie mums joprojām tirgo teroristu valstī ražotus sūdus? Tiešām man joprojām ir katra prece speciāli jāpārbauda?" dusmīgs ir Elviss.

Intars: Tāpēc, ka, ja nu vienīgi Ukrainā, bet par to neesmu pārliecināts, pārtikas un citu preču imports turpinās un nav liegts

Dita: Lieliska iespēja man atkal pareklamēt RuBargo - ukraiņu veidota bezmaksas aplikācija, ar ko var skenēt preču kodus, lai ātri noskaidrotu, vai ražotājs nav Krievija. Tur uzrāda arī, vai firma joprojām bīda biznesu Krievijā un maksā tur nodokļus

Nibures: Tikai Rimi un Maxima atteicās tirgot krievu preces pēc kara sākuma (ceru ka nostāja nav mainīta), pārējie, tostarp Drogas, Lats, Mego tirgo bez raizēm.

Austra: Sen nebiju tā skatījusies Latvijas veikalos, bet pēdējās nedēļas papētīju mazliet vairāk un jā - varbūt lielie Rimi/Lidl/Maxima netirgo, bet Mego/Lats un pārejie mazie to dara bez sirdsapziņas pārmetumiem. Baigi skumji.

Gato: Jāprasa Indriksonei, lai publicē arī importētāju sarakstu, lai redzam, kuri uzņēmumi ieved šādas preces. Ikdienā piedomāju ko iegādājos - nepērku preces, kuras nāk no rusņas un preces, kas ir šajā sarakstā: https://sanctions.nazk.gov.ua/en/boycott/

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas