"Šausmīgas dusmas!" daļa sabiedrības ninka par kādu prasību dziesmu svētkos

tautaruna.lv 30.jūnijs 2023, 12:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
No 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā ar plašu pasākumu programmu norisināsies XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Vecākiem, apmeklējot svētku koncertus kopā ar maziem bērniem, jāņem vērā, ka skatītāju zonā un tribīnēs ar bērnu ratiem ieiet nedrīkstēs, vēsta lsm.lv.

"Esam bijuši noslēguma koncertā ar diviem pavisam maziem (audžu) bērniem, kuri gulēja ratiņos. Ja toreiz būtu tā, kā izdomāts šogad, mēs neietu, jo nevarētu. Piedodiet, bet šis nav kopā būt," sarūgtināta ir Evita.

Viņa piebilst: Neapskaužu vecākus, kas, nopirkuši biļetes, par šo jauninājumu uzzināja tikai tagad.

Liena: Šausmīgas dusmas. Kāpēc to nevarēja pateikt pirms biļešu tirdzniecības?!

Gaiss: Atkal kāda darvas karote. Diez vai vienkāršāk būs dīlot ar nogurušiem un raudošiem bērniem, nekā ar bērnu ratiņirm ar labsajūtā čučošiem mazulīšiem. Varbūt vajadzēja uzreiz teikt, ka ģimenes ar bērniem nav vēlamas.

Mamma: Tie 5h garie vēlo vakaru koncerti un bez ratiem…vecāki pēc tam mājās savas rokas varēs “noskrūvēt”.

Organzatori gan skaidro: Mežaparka estrādes un Daugavas stadiona teritorijās būs ratu novietne. Diemžēl zem sēdvietas vai ejās ratus nedrīkstēs novietot, jo, piemēram, Noslēguma koncertā ejas būs aizpildītas ar dejotājiem. Pa Mežaparka estrādes teritoriju ar ratiem varēs staigāt.

Citi komentētāji oponē:

Vilnis: Mazi bērniņi nav jāved uz koncertu, kur ir skaļš, beidzas pusnaktī utt. Ko tieši tas bērniņš tur iegūst?

Juris: Pagājušogad te bija cepiens par to, ka uz "Pozitivus" bērniem jāpērk biļete, bet pamatjautājums jau ir viens - kas maziem bērniem, zīdaiņiem jo īpaši, šādos pasākumos būtu darāms...?!

Katrīna: Beidzot jāsaprot tas, ka visi noteikumi izveidojas apmeklētāju dēļ. Noteikti ir bijušas ķibeles ar bērnu ratiem, nebrīnos. Un tad vaino rīkotājus…

Jolanta: Es pieļauju/minu, ka ejas ir vajadzīgas brīvas, jo pa tām pārvietosies koncerta dalībnieki. Parasti jau tur ir gan uznākšanas, gan noiešanas, gan kādu dalībnieku klātpienākšanas, kas notiek tieši pa ejām. Un ja tur salikti bērnu rati, tad iziet vair īsti nevar...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas