Olenas Zelenskas ieraksts soctīklos noved līdz asarām

tautaruna.lv 17.jūnijs 2023, 15:10
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska tikās ar mazajiem ukraiņiem, kuri, neskatoties uz karu valstī, turpina darīt cienīgus darbus. Ieraksts par šo tikšanos un bērnu stāstiem aizkustināja daudzus, raksa UNIAN.
Instagram Zelenska pastāstīja vairākus stāstus, kas nevienu neatstāja vienaldzīgu.

Tā Zelenska tikās ar 7 gadus veco Aleksandru Paskālu, kura kara dēļ zaudēja kāju, bet turpināja nodarboties ar vingrošanu un piedalīties sacensībās pat ar protēzi.

Pasākumu apmeklēja arī 12 gadus vecais Konstantīns Orehovs. Zēns kopā ar māsu atradās pie vecvecākiem, kad viņu mājā ietriecās Krievijas raķetes daļa. Tomēr viņš nenobijās un izglāba savu ģimeni.

10 gadus vecais Ņikita Savičevs no Sumi apgabala no uguns izglāba divus jaunākos brāļus un māsu. Un 12 gadus vecais Aleksandrs Demjaņenko iznesa savu mazo māsu no degoša dzīvokļa Poltavā.

Solomija Reuta no Dņepro, lai gan viņai ir tikai 7 gadi, vāc naudu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, spēlējot flautu pilsētas centrā. Un 14 gadus vecais Arsens Adjubejs, neskatoties uz to, ka viņam ir diagnosticēts autisms, pārdod savas gleznas, lai palīdzētu aizstāvjiem.

"Kamēr pieaugušie cīnās ar uzbrucēju, mūsu bērni pretojas savā veidā. Ne tikai tie, kurus es šodien satiku - tūkstošiem bērnu visā valstī glābj, pārvar, palīdz... Viņiem ir bijis jāpārcieš pārāk daudz, bet viņi demonstrē, kā var dzīvot ar to cienīgi. Un viņi nav kara bērni - viņi ir mūsu bērni. Un es esmu pārliecināta, ka viņi drīz karu sauks tikai par savas ilgās un piepildītās dzīves mazu epizodi. Un viņi dzīvos kā uzvarētāji " rakstīja Zelenska.

Interneta lietotājus aizkustināja stāsti par ukraiņu bērniem varoņiem. Komentāros viņi rakstīja, ka bērni saprot vairāk nekā pieaugušie. Tāpat soctīklos rakstīja, ka Olena ir labākā pirmā lēdija, kāda jebkad bijusi Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas