Kaimiņš piedāvā ieviest jaunu nodokli

tautaruna.lv 17.jūnijs 2023, 5:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Bijušais politiķis, tagad aktieris Artuss Kaimiņš vietnē "Facebook" neslēpj sarūgtinājumu par to, ka kino nozarei Latvijā plānots būtiski samazināt finansējumu.
"Skatos ziņas, valstij nav naudas veselībai. No KM grasās paņemt 1,5m eiro, kas paradzēti jaunajām filmām. Tā laikam ir puse no visu LV filmu gada budžeta. Jauki.
Bet.
Mēs jau tā no Latvijas vismazāk Baltijā finansējam savu kino. Un es varu piedāvāt, kur ņemt naudu. Pie tam, katru gadu!
Ieviešam BEIDZOT digitālo nodokli. Nedz FB, Instagram, Google, YouTube un Twitter, Latvijas budžetā neatstāj neko. Pat ne centu gada griezumā. Un tie ir ap 30 miljoniem eiro gadā, ko iekasē no Latvijas uzņēmumiem par reklāmas izvietošanu. Jo tādas summas griezumā Latvijas uzņēmumi reklamējas lielajos, amerikāņiem piederošos, internetmedijos. Par to jau runāts sen. Lietuvai ar Igauniju šie skaitļi, kas iet secen valsts budžetam, ir līdzīgi. Ir laiks digitālajam nodoklim. Un, lai dzīvo kino un veselība," uzskata A. Kaimiņš

Jau ziņots, ka glābjot veselības budžetu, FM piedāvā apturēt nacionālā kino ražošanu. Nacionālais kino centrs un filmu producenti FM ierosinājumu atņemt jau ieplānotu naudu sauc par apdraudējumu kino pastāvēšanai FM ierosinājums pārdalīt 1,5 miljonus apdraud 15 jaunu filmu ražošanu, vēsta TV raidījums "Nekā personīga"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas