Iedzīvotāji sašutuši par pakalpojumu cenām "Latvijas Pastā"

tautaruna.lv 19.janvāris 2023, 11:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Iedzīvotājus nepatīkami pārsteiguši “Latvijas Pasta” jaunie tarifi, kas stājušies spēkā, sākoties 2023. gadam. Tie ir augstāki nekā kaimiņvalstīs, vēsta "Bez Tabu".

Rīdzinieces Ināras hobijs ir krustvārdu mīklu minēšana. Pareizās atbildes viņa mēdz sūtīt pa pastu, cerot laimēt naudas balvas. Pastkastē pareizās atbildes, ievietotas aploksnē ar 1,20 eiro vērtu marku, viņa iemeta arī 3. janvārī. Liels bija Ināras pārsteigums, kad pēc dažām dienām saņēma paziņojumu no “Latvijas Pasta”, ka vēstule nav nosūtīta. Lai to saņemtu atpakaļ, Inārai bija jāšķiras no 81 centa, un, lai nosūtītu atkārtoti, jāpērk cita aploksne un par nosūtīšanu jāsamaksā 1,65 eiro.

Pasta nodaļā noskaidroja, ka, sākoties 2023. gadam, stājušies spēkā vēstuļu korespondences un pasta paku sūtījumu jaunie tarifi. Nu vienkāršākās vēstules nosūtīšana maksā 1,65 eiro, par 45 centiem dārgāk nekā pagājušogad. Ināra ir neizpratnē par tarifu celšanu.

VAS “Latvijas Pasts” raidījumam norādīja, ka kopējās izmaksas palielinājušās gan algu, degvielas, apkures, elektroenerģijas, gan citu izmaksu pieauguma dēļ. Izmaksu palielināšanās ir galvenais iemesls, kāpēc nācās pārskatīt pasta pakalpojumu cenas. Jaunie tarifi saskaņoti Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, norādīja uzņēmuma valdes loceklis Kristaps Krūmiņš.

“Tas ir nenormāli!” tā par jaunajiem tarifiem saka cita rīdziniece, seniore Vija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas