Portāls "Eat This, Not That" nosauc, ko būtu nepieciešams ēst, lai veicinātu labu veselību, kā rezultātā arī garu mūžu.
Zinātnieki ir pierādījuši, ka 20 gadu vecumu sasnieguši cilvēki, kuri sāk ēst regulāri augļus, dārzeņus, pākšaugus un graudaugus, vienlaicīgi ierobežojot pārstrādātas pārtika patēriņu, spēj pagarināt savu dzīves ilgumu par 10 līdz 13 gadiem.
Savukārt tie cilvēki, kuri šādu dzīvesveidu sāk piekopt vien 60 gadu vecumā, var savu dzīves ilgumu paildzināt par astoņiem vai deviņiem gadiem, vēsta pētījums, kurš publicēts "PLOS Medicine".
Zinātnieki norāda, ka viens no labākajiem produktiem, kuru iekļaut savās ikdienas maltītēs, lai paildzinātu mūžu, ir rieksti.
Rieksti ir bagāti ar veselīgajiem taukiem, antioksidantiem, šķiedrvielām, vitamīniem, minerālvielām, augu izcelsmes proteīniem. Tie "pabaro" mūsu ķermeni ar daudzām vērtīgajām uzturvielām.
Ja iekļausiet savā ikdienas uzturā riekstus, jūs varat pazemināt holesterīna līmeni, kontrolēt cukura līmeni asinīs un pat zaudēt svaru.
Pētījumos pierādīts, ka katru dienu apēdot 28 gramus riekstu, priekšlaicīgas nāves risks samazinās par 22%.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.