Saimniecībā Bauskas pusē atrod suņus briesmīgos apstākļos

tautaruna.lv 29.oktobris 2022, 13:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Iecavas novada iedzīvotājs Genādijs devies pie kaimiņiem ar lūgumu pēc malkas. Tas, ko viņš ieraudzījis nomaļajā saimniecībā meža vidū, licis šausmās ieplest acis: šauros voljeros un pie ķēdes dienas aizvadījuši izkāmējuši, slimīga paskata suņi, kuru tuvumā nav bijis redzams ne ēdiens, ne ūdens, vēsta "Bez Tabu".

Genādijs iebraucis kaimiņu sētā, kur viņa uzmanību pievērsuši suņi voljeros, pie ķēdes un mājas logos. Sevišķi viņa atmiņā palicis kāds gaiša apspalvojuma haskijs.

“Es tā pagriezos uz to šķūņa pusi un ieraudzīju voljerā to haskiju. Es tāds: “Vov”! Vienkārši šoka stāvoklī biju, jo man tas liekas briesmīgi. Tas suns izskatījās… Tīri tās ribas - tā kā zāģis! Šādi, man liekas, to viduklīti varēja paņemt.”

Genādijs ievērojis arī gaužām tievu, melnu suni, kura tuvumā nav bijis nedz ūdens, nedz ēdiens. Izrādās, arī Genādija kolēģi sastapušies ar mežmalas saimniecības suņu bandu. Tiekot brīvībā, dzīvnieki klejojot pa tuvāko apkārtni un plosot meža zvērus. Pēc klaiņošanas pa kaimiņu sētām iegādei saimnieki piedāvājot kucēnus.

Mājas durvis atveras, un no tām iznāk gados jauna saimniece, kas sakās suņus izglābusi no pašas nāves ķetnām. Viņa paskaidro, ka viens no suņiem atrasts mežā sakosts, sasists, bet nu saimniecībā guvis jaunas mājas. Ķepaiņu skumjo izskatu saimniece skaidro ar dogo slimības pārciešanu un stāsta, ka tādā paskatā tie nokļuvuši viņas saimniecībā. Visi dzīvnieki tiekot baroti vienādi - iegādājoties gaļu kautuvē, vārot lielu katlu ar maltīti un barojot no rītiem. Uz jautājumu, cik īsti ķepaiņu saimniecībā ir, sieviete neatbild. Kad haskijiem piedzimuši kucēni, par simbolisku, 20 eiro samaksu, tos atdevusi jauniem saimniekiem.

Vietējie likumsargi informāciju nodevuši Pārtikas un veterinārajam dienestam, kas uz Iecavas novada saimniecību dodas jau nākamajā dienā. Bez nepilnvērtīgām maltītēm un ūdens trūkuma pārkāpumu saraksts nudien garš.

Tomēr apstākļi gan neesot tik slikti, lai ķepaiņus saimniekiem atņemtu. Pārtikas un veterinārais dienests devis mēnesi laika, lai visus pārkāpumus novērstu. Tad sola veikt atkārtotu pārbaudi un novērtēt, vai uzlabojumi tiešām veikti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas