Kaimiņu gadiem ilgās domstarpības beidzas ar īpašuma zaudēšanu

tautaruna.lv 30.jūnijs 2022, 3:30
 
pexels.com
Ļoti bieži ir dzirdams tas, ka kaimiņi nespēj satikt savā starpā dažādu iemeslu dēļ. Bet teju nekad nav dzirdēts, ka konflikta dēļ viens no kaimiņiem pēkšņi bez maksas ir iegūst otra īpašumu.

Medijs "The Sun" ziņo, ka Liebritānijā noticis unikāls atgadījums. Viens kaimiņš bez maksas ieguva īpašumā otra kaimiņa mājokli.

Sardara Ali un viņa kaimiņa Hermana Konstantīna nesaskaņas ilga veselus astoņu gadus.

Viņu konflikts bija tik saasināts, ka tas tik izšķirts tiesā.

Kā izrādās, laikā, kad Konstantīns ar sievu bija devušies kruīza ceļojumā, Sardars Ali nojauca starp abu īpašumiem esošo žogu un nozaga kaimiņa "īpašumu". Kā min sūdzības iesniedzējs, tad kaimiņš bija piesavinājis viņa zemi aptuveni astoņu centimetru platumā. Ali uzbūvētā jaunā žoga betona stabi bija nedaudz izvirzījušies uz āru jeb Konstantīna zemes gabalā.

Tieši šis noveda abus kaimiņus pie naida. Konstantīns apsūdzēja kaimiņu zemes zagšanā. Tomēr pēc astoņus gadus ilgām, neskaitāmām tiesas prāvām, viņam neizdevās uzvarēt un atgūt "nozagto īpašumu". Tiesa viņam piesprieda segt Ali ģimenes tiesvedības izdevumus. Konstantīnam nebija tik lieli naudas līdzekļi. Tiesnesis pieņēma lēmumu, ka viņam sava māja jānodod kaimiņa īpašumā, lai Ali to pārdotu un atgūtu zaudēto naudu.

Pērn februārī Ali jauniegūto īpašumu pārdeva un ieguva 575 000 mārciņu.

Ali tiesvedības izdevumi sasniedza 132 544 mārciņas. Tā kā māja ir daudz vērtīgāka, viņam atlikusī nauda par mājas pārdošanu bija jāatdot iepriekšējam ēkas īpašniekam Konstantīnam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Stulbais mantrausis Konstantīns dabūja, ko pelnījis. Astoņi centimetri viņam nozagti, padomā tik!

2.jūlijs 2022, 15:38 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas