"Sāka manu bērnu vest uz baznīcu šķīstīšanai", soctīklos dalās ar stāstiem par auklītēm

tautaruna.lv 30.jūnijs 2022, 18:12
 
Pixabay
Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji dalās ieteikumos, kā izvēlēties piemērotāko auklīti un kādus jautājumus uzdot darba intervijā.

Nav noslēpums, ka lēmums pieņemt darbā auklīti savām atvasēm, ir nopietns un satraucošs. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" izvērsusies diskusija, kurā vietnes lietotāji dalās padomos un pieredzē, kā izvēleties vispiemērotāko auklīti saviem bērniem.

Kāda "Twitter" lietotāja lūgusi padomu: "Nu draugi-vecāki ar pieredzīti, kādus jautājumus jūs uzdotu auklītei uz interviju? Par kovid-vakcināciju un nostāju Krievijas sakarā skaidrs, vairāk interesē tādas viltības, ko varētu arī neiedomāties jaunie vecāki."

Diskusijā kāda auklīte dalījās jautājumos, kas, viņasprāt, ir būtiski tiekoties ar auklīti darba intervijā: "Svarīgi uzdot drošības jautājumus - vai māk pirmo palīdzību, ko darītu ja gadītos ugunsgrēks, vai auklītei nav kāda alerģija (kaķi vai kāds produkts kas var būt bīstams). Kuri ir vismīļakie vecumi ar kuriem patīk strādāt. Var pajautāt vai ir gadījušās kādas ķibeles un kā ar tām tika galā. Pajautāt par iepriekšējo darba grafiku un kādas bija prasības. Kā kontorlē situācijas kurās bērns nekontolēti raud vai runā pretī. Domas par disciplīnu un kāda ir auklītes loma bērna attīstībā/audzināšanā."

Inese: "Jautājums, ko neiedomājos uzdot mūsu pirmajai auklītei, bet ko vajadzēja uzreiz noskaidrot - cilvēka reliģiskie uzskati un attieksme pret LGBTQ+. Kad man klāt neesot sāka manu bērnu vest uz baznīcu šķīstīšanai, jo man esot nepareizie draugi… tad mūsu ceļi šķīrās."

Gunda: "Pirmais tests - vai nomazgā rokas, pēc ienākšanas dzīvoklī. Pēc tam - vai saveicinās arī ar bērnu (ja ne, tad vismaz vai pēc tam uzrunā, pievēršas, atvadās). Vēl papildu te jau pieminētajiem jautājumiem - kādas bijušas iepriekš sarežģītas situācijas ar bērnu, kā tika galā."

Elīna: "Kāpēc bērni raud un ko tad darīt? Kā organizēt atvadas? Pie šiem varētu izlēkt pārliecības un zināšanas par bērna attīstību un vajadzībām. Ja tepat 5min līdz veikalam, autobeņķī jāsprādzē vai var iztikt? Un tml. Bezmaz tests vispirms jāiedod izpildīt. "

Dārta: "Ļoti uzticējos intuīcijai un sajūtai, ko rada konkrētais cilvēks, plus- skatījos, kā komunicē ar mazo. Jautāju par pašas interesēm, pieredzi ar bērniem. Izvēlējos auklīti ar nelielu pieredzi, bet izveidojās dikti sirsnīgs kontakts mums visiem."

Dana: "Pēc paziņu pieredzes, pat vislabākā intervija, dārgs aukles pakalpojums un atsauksmes var neko nenozīmēt. Tikai uzstādītas kameras dēļ atklāja vardarbību pret bērnu."

Inga: "Manā pieredzē izšķirošais “interviju” procesā bija attieksme pret bērnu - kamēr viena aktīvi “mārketēja” sevi man un bērnu pat īsti neuzlūkoja, tikmēr cita, satiekoties, uzreiz pievērsās bērnam. Izvēlējos otro un nenožēloju!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas