VIDEO: Neticamā nolaišanās! Pilots izglābj 226 pasažieru dzīvības

tautaruna.lv 1.augusts 2021, 13:21
 
AP/Scanpix
"Ural Airlines" lidmašīnai, kura devās no Maskavas uz Krimu pacelšanās laikā atgadījās nopietna problēma, kas apdraudēja visu cilvēku dzīvības, kas atradās uz lidmašīnas klāja, vēsta "People".

Lidmašīnai bija nepieciešams veikt sarežģītu avārijas nosēšanos pēc tam, kad vienā no lidmašīnas dzinējiem bija ieskrējis putnu bars.

41 gadus vecais pilots Damirs Jusopovs, lai glābtu cilvēku dzīvības, nolēma veikt ārkārtas nosēšanos kukurūzas laukā.

Putnu bars sastapās ar lidmašīnu neilgi pēc pacelšanās. Sadursmes rezultātā tika bojāts divi lidmašīnas dzinēji.

Lidmašīnas pasažieri atzina, ka neilgi pēc pacelšanās bija jūtams, ka kaut kas nav kārtībā. Lidmašīna esot drebējusi, bijuši neparasti trokšņi un jūtama deguma smaka.

Saskaņā ar Krievijas aviācijas regulatora "Rosaviatsia" paziņojumu, lidmašīna bija sadūrusies ar kaiju baru, kas lidmašīnas pacelšanās brīdi bija izlidojušas tieši priekšā skrejceļam. Kā atzīst regulators, tad putni tika "ievilkti" divos lidmašīnas dzinējos, kā rezultātā tie apstājās.

Pilots Jusupovs atzina, ka centās sazināties ar lidostu, lai noskaidrotu vai tur ir iespējams veikt ārkārtas nolaišanos. Tomēr izprotot situācijas nopietnību pilots saprata, ka nolaišanos būs jāveic tuvumā esošajā kukurūzas laukā.

Lidmašīnas nolaišanās laikā 23 pasažieri guva nelielas brūces, deviņi no tiem bija bērni. Tikai vienai no pasažierēm, 69 gadus vecai sieviete, bija nepieciešama hospitalizācija.




Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:25

Jaunākās diskusijas