Zinātnieki atklājuši "vienīgo" simptomu ar, kuru saskaras Covid-19 pozitīvas, vakcinētas personas

tautaruna.lv 1.augusts 2021, 11:41
 
AFP/Scanpix
Pasaulē turpina izplatīties Covid-19 vīruss. Jaunu vīrusa paveidu dēļ arvien lielāku uzsvaru mediķi un zinātnieki liek uz vakcinēšanās nepieciešamību, vēsta "Daily Star".

Lai arī vakcinēšanās pret Covid-19 pilnībā nenozīmē to, ka nav iespējams inficēties ar vīrusu, tomēr šādas situācijas gadījumā slimību ir vieglāk izslimot.

Lielbritānijas zinātnieki ir veikuši pētījumu un noskaidrojuši, kāds ir visbiežāk izplatītākais simptoms cilvēkiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19 un tomēr sasirugši ar vīrusu.

Jaunākais "ZOE Covid Symptom" pētījums atklāja, ka vakcinētie cilvēki, kuri inficējas ar koronavīrusu, ziņo par ļoti līdzīgiem simptomiem, kas atšķiras no gadījumiem, ja ar vīrusu inficējas nevakcinēta persona.

Lielākoties šādā gadījumā tiek fiksēts viens, līdzīgs simptoms - šķaudīšana.

"Šķaudīšana ir vienīgais simptoms, par kuru visbiežāk ziņo vakcinētās personas ar Covid-19," atklājās Londonas Karaliskās koledžas veiktajā pētījumā.

Retāk inficētās personas sūdzējās par galvassāpēm, iesnām, sāpošu kaklu.

Kopumā pētījumā tika pārbaudīta 2278 pieaugušo labsajūta un simptomi, pēc inficēšanās ar Covid-19. Iegūtie dati tika salīdzināti ar personām, kuras arī bija Covid-19 pozitīvas, bet nebija vakcinējušies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:49

Jaunākās diskusijas