ACULIECINIEKU kadri no meža un kūdras ugunsgrēka Valdgales pagastā

tautaruna.lv 18.jūlijs 2018, 18:49
 
Ekrānšāviņš no twitter.com/ @breaking.lv-@girts_s
Jau otro diennakti turpinās meža un kūdras ugunsgrēka dzēšana Valdgales pagastā Talsu novadā. Jaunākā informācija liecina, ka no blakus esošā Stiklu ciema evakuēti 70 iedzīvotāji. Šobrīd zināms, ka dzēšanas darbos palīdzība lūgta arī Lietuvai.
Jaunākā glābēju sniegtā informācija liecina, ka šo pēcpusdien tika pieprasīta palīdzība arī no Lietuvas, lūdzot piesaistīt Lietuvas bruņoto spēku helikopteru.

Jaunākā glābēju sniegtā informācija liecina, ka šo pēcpusdien tika pieprasīta palīdzība arī no Lietuvas, lūdzot piesaistīt Lietuvas bruņoto spēku helikopteru, kurš palīdzētu ugunsgrēka dzēšanas darbos no augšas. Šobrīd helikopters ir izlidojis no Lietuvas un tuvākajā laikā uzsāks dzēšanas darbus kūdras ugunsgrēkā Talsu novadā.

Tikmēr sociālajos tīklos vairāki iedzīvotāji publicējuši attēlus no tā, cik tālu redzami dūmi no ugunsgrēka, un kā notiek iedzīvotāju evakuācija.

Jau ziņots, ka otrdienas, 17.jūlija, vakarpusē Ziemeļkurzemes virsmežniecības uzraugāmajā teritorijā Talsu novada Valdgales pagasta Lielsalās izcēlās paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks kūdras izstrādes purvā. Kopējā degšanas platība pārsniedz 100 hektārus. Dzēšanas darbus apgrūtina sausums un lielais vējš. Dūmi izplatās arī uz blakus novadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas