Reinikam nav pārliecības - vai NATO aizsargās, ja uzbruks Krievija?

tautaruna.lv 27.februāris, 9:20
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Dziedātājs Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē "X" sācis diskusiju par NATO reaģēšanas spējām agresora uzbrukuma gadījumā.

Reinikam nav pārliecības par to, cik ātri NATO iesaistās dalībvalsts aizsardzībā agresorvalsts uzbrukuma gadījumā.

"Jautāšu te, atbildi nevaru atrast internetā, bet diskusijas bija. Man mēģināja iestāstīt, ka, ja agresors uzbrūk kādai NATO valstij, tad sākumā tās uzdevums ir cīnīties pašai un tikai pēc kaut kāda laika nāk palīgā sabiedrotie. Es šādu info/apgalvojumu nevaru atrast. Kā ir?"

Soctīkla lietotāji aktīvi iesaistījās Reinika diskusijā.

"Vadošās NATO valstis parakstīja Budapeštas menorandu, kurā garantēja Ukrainas teritorijas neaizskaramību. Neviens nevar zināt kā būs nākotnē, vienīgais ko mēs varam ir skatīties in anslizēt ko konkrētas valstis (vai cilvēki) ir darījuši pagātnē."

"Kaut kad nesen, šķiet Pabriks bija aizsardzības ministrs, bija kaut kāds 180 dienu skaits, cik ilgi jāiztur līdz NATO nāk palīgā. Kaja Kallasa vēl kritizēja, ka tad "Igauniju noslaucīs no kartes". Kā ir tagad, nezinu."

"72 stundu laikā ir jāierodas sabiedrotajiem. Tāpēc arī pastāv 72 stundu somas medijos. Vismaz tā man draudzenei draugs, kas pats ir NATO karavīrs, pāris gadus atpakaļ teica."

"Agresors nevar uzbrukt Nato valstij tā pēkšņi, nevienam nemanot un nezinot. Lai uzbruktu vajag jau vairākas nedēļas vai pat mēnešus, tāpēc jau ar to laiku var pietikt, lai ierastos palīdzība."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas