Atklāj ko iepriekš nezināmu par Juri Kulakovu

tautaruna.lv 13.februāris, 10:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Pirmdien sabiedrību pāršalca vēsts par izcilā mūziķa un komponista Jura Kulakova došanos mūžībā. Sociālajos tīklos ļaudis izteica līdzjūtību viņa draugiem, ģimenei un talanta cienītājiem, veltīja kompinistam skaistus un atzinīgus vārdus, kā arī atcerējās mirkļus, par kuriem daudzi nemaz nezina.

Līdzjūtību izteica Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs:

"Šī diena nāk ar skumju ziņu: mūžībā devusies Latvijas mūzikas leģenda Juris Kulakovs. Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem un visiem viņa talanta cienītājiem. Tas spurainais, nepieradinātais un lieliskais laikmets palēnām aiziet vēsturē."

Savukārt bokseris Kristaps Zutis paziņojis, ka sestdien ringā dosies, godinot Kulakova piemiņu:

"Lai godinātu un pieminētu Juri Kulakovu, sestdien nomainīju dziesmu un ringā došos «Pērkons» mūzikas pavadījumā."

Arī bijušais Valkas mērs, grupas «Bumerangs» mūziķis Vents Armands Krauklis komenttējis Kulakova nāvi:

"Juris Kulakovs. Vēl viens bohēmas biedrs aizsaulē (Tur jau veselu orķestri var nokomplektēt). Līdzjūtība tuviniekiem, draugiem, kolēģiem un visiem, kuriem viņa mūzika palīdzēja būt ārpus rāmjiem."

Atzinīgus vārdus Kulakovam veltīja arī mūzikas producents Guntars Račs.

"Ir labi latviešu mūziķi, ir populāri mūziķi, ir talantīgi mūziķi un ir Juris Kulakovs. Oriģināls. Neatkārtojams tīrradnis, kura uzskatu neatkarība, rīcība un muzikālais pienesums ietekmējis paaudzes. Pateicos liktenim par iespēju pazīt un sadarboties. Ar Dievu, Juri!"

Interesanti, ka soctīklos cilvēki dalījās arī ar plašākai sabiedrībai nezināmiem mirkļiem, kuru dēļ Kulakovs paliks viņu atmiņās.

"Juris Kulakovs pirms koncerta 2012. gada Fonofest kādam klausītājam novēlējis, lai viņa mazbērni klausās Pērkonu."

"Pirma gadiem. Līvānu skolas zālē atvadas no ilggadējā ķīmijas skolotāja. Pēkšņi pa durvīm ienāk Juris Kulakovs, apsēžas pie klavierēm un sāk spēlēt Dārziņa “Melanholisko valsi”…. Izrādās, tāds bijis skolotāja īpašais lūgums savam bijušajam skolniekam."

Arhibīskaps Jānis Vanags atceras:

"Juris Kulakovs. Atceros, kā no Līvāniem vilcienā braucām uz Rīgu, kur Jurim bija jāstājas Mediņa skolā. Nesu viņa akordeonu, lai pirms eksāmena saudzētu pirkstus. Paldies par mūziku, Juri! Mūžīgo mieru dod, ak Kungs! Mūžīgā gaisma lai atspīd viņam. Lai dus mierā!"

Vēl kāds vietnes "X" lietotājs publicējis fragmentu no Kulakova intervijas 1981.gadā, kur viņam uzdots jautājums par to, ko viņš ņemtu līdzi uz Mēness. Mūziķis atbildēja, ka ņemtu līdzi klavieres un ģitāru.

Portāls "Nra" jau rakstīja, ka 65 gadu vecumā mūžībā devies latviešu komponists, leģendārās grupas "Pērkons" dibinātājs Juris Kulakovs.

1980. gadā kopā ar daļu "Menueta" dalībnieku Kulakovs izveidojis grupu "Pērkons". Viņš bija gandrīz visu tās dziesmu mūzikas autors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas