Lielāko algu saņēmēji Latvijā krīt nežēlastībā; atklāj šokējošus skaitļus

tautaruna.lv 13.februāris, 1:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Mikroblogošanas vietnē "X" lielu uzmanību izpelnījies ieraksts par lielāko algu saņēmējiem Latvijā.

Kāds "X" lietotājs atklāj, ka 30% lielāko algu saņēmēju Latvijā strādā valsts sektorā, taču patiesi liels šoks ir par šī skaita pieaugumu gada laikā.

"Jūs neticēsiet, bet: +/- 30% Lielāko algu saņēmēji LV strādā Valsts sektorā. Gada laikā, šis cipars ir pieaudzis virs 30% no 1900 uz 3004 cilvēku. Privātajā sektorā pieaugums ir bijis niecīgs(zem 10%). Šie 3000 cilvēku valstij izmaksā vismaz 216 miljonus jeb aptuveni 2% LV budžeta," raksta "X" lietotājs.

Neslēpjot savu šoku, viņš piebilst: "Šis apjoms ir vienkārši kosmoss, fantastika, es, piemēram, nebiju iedomājies, ka tik slikti. Viņi gadā saņem vairāk kā visi Latvijas pensionāri mēnesī un tas ir 3000 pret 440 000."

Arī komentētāji neslēpj izbrīnu un sašutumu par minētajiem skaitļiem.

"Es tieši arī skatījos uz šiem datiem un brīnījos par to kāpumu."

"Un viņu pensijas būs tukstošos, māmiņ/tētiņalgas tūkstošos, slimības pabalsti tūkstošos, bezdarbnieku pabalsti tūkstošos un tad viņi slavēs valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, kuras viņiem apmaksā tauta."

"Man lielāks šoks par to ka 2023. gada 4. ceturksnī labi atalgots darbinieku skaits privātajā sektorā krasi samazinājies. Tas liecina par baigajām tīrīšanam vai lielu spēlētāju aiziešanu."

"Bet lauku skolām naudas nav...."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas