Rēzeknē atņem naudu bērnu sporta nodarbībām, bet finansē krievu valodas pulciņus

tautaruna.lv 13.februāris, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība, kas nonākusi lielās finansiālās grūtībās, savelk jostas uz bērnu rēķina, tā sacīja iedzīvotāja. Pirms kāda laika, “medījot” balsis, deputāti ieviesa ģimenēm draudzīgu kārtību, pilnībā finansējot nodarbības Rēzeknes bērnu – jaunatnes sporta skolā. Nu taupības nolūkā vietvara grib atteikties no šīs kārtības, nosakot vecāku līdzfinansējumu, kas ļautu pašvaldībai iekasēt ap 100 tūkstošiem eiro gadā, vēsta "Bez tabu".

"Man ir divi bērni, kuri nodarbojas ar vairākiem sporta veidiem. Mūsu [domes] vadība pēdējos apmēram 15 gadus vadījusi visu pilsētu nesaimnieciski. Sanācis ir tā, ka pilsēta tagad ir lielās finansiālās grūtībās. Tagad mēģina salāpīt situāciju uz neaizsargāto cilvēku rēķina. Šī situācija ietekmēs tās ģimenes, kurās ir vairāki bērni. Bērni cenšas ikdienu pavadīt lietderīgāk. Vispār nepatīkami pārsteigti tie, kas zina. Tas viss diezgan klusu, netiek publiski apspriests skaļi. Tāpēc gribēju paprasīt mūsu vadībai. Liela daļa šo nezina vispār. Uzzinās tikai tad, kad tiks piestādīts no domes," pauž iedzīvotāja.

Domē raidījumam nenoliedza, ka ar vecāku līdzmaksājuma ieviešanu pašvaldība cer mazināt robu budžetā. Iekasējot līdzfinansējumu no vecākiem par nodarbībām sporta skolā, gadā plānots gūt ap 100 tūkstošiem eiro, sacīja pašvaldībā. Tāpat vietvarā uzsvēra, ka daudzās citās pašvaldībās arī vecāki līdzfinansē bērnu sporta nodarbības.

Kā norādīja jauno sportistu māte, līdzšinējā ģimenēm draudzīgā kārtība tika ieviesta, pilsētas vadībai “medījot” balsis vēlēšanām. Viņa uzskata, ka nebūtu godīgi nu atcelt šo kārtību. Šī iedzīvotāja un domes opozīcijas deputāts Jāzeps Korsaks pauda viedokli, ka vietvara varētu “lāpīt” caurumus, neaiztiekot bērnu un jauniešu sportu. Viņuprāt, ir citas pozīcijas, kurās varētu ietaupīt, piemēram, pārtraucot finansēt ārpusstundu krievu valodas pulciņu padziļinātai šīs svešvalodas apguvei. Kā norādīja Korsaks, tam pašvaldība tērē ap 45 tūkstošiem eiro gadā. Uzklausītie uzskata, ka ar šo nodarbību palīdzību pašvaldība nevajadzīgi stiprina krievu valodu pēc tam, kad skolās noteikta mācīšanās tikai latviešu valodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:06

Jaunākās diskusijas