Valsts augstākās amatpersonas brīdina Latvijas iedzīvotājus: Esiet uzmanīgi!

tautaruna.lv 30.augusts 2023, 10:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Valsts rietumu un centrālajā daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums, dienvidaustrumu daļā - dzeltenās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu.

Dienas laikā lielākos draudus radīs negaisa mākoņi, kas pēcpusdienā un vakarā gaidāmi Vidzemē, Latgalē, Zemgales austrumos un Sēlijā, prognozē sinoptiķi.

Pērkona negaiss iespējams visā valstī. Daudzviet gaidāmas stipras lietusgāzes, vietām tās var izraisīt īslaicīgus plūdus. Daudzviet gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas, vietām vējš pāraugs vētrā, iespējama stipra vētra ar brāzmām līdz 30 metriem sekundē, kā arī var izveidoties daži virpuļviesuļi. Vietām būs krusa, gaidāma arī liela krusa, dažu graudu diametrs var pārsniegt piecus centimetrus.

Saistībā ar meteorologu prognozēm arī valsts augstākās amatpersonas ar soc'tiklu palīdzību izplatījušas brīdinājumu sabiedrībai.

"Šodien gan esam uzmanīgi, sargāsim sevi un savus tuvākos," aicina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Draugi, šodien būsim piesardzīgi, bez liekas vajadzības negaisa un vētras laikā nedosimies ārā - sargāsim sevi un tuvākos!" vietnē "X" raksta premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas