Siliņa ar saviem izteikumiem televīzijā nokaitina tautu

tautaruna.lv 6.septembris 2023, 5:00
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa nesen viesojās LTV un viens no sarunas tematiem bija par grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem vēlākais divu gadu laikā nokārtot latviešu valodas pārbaudi, lai varētu legāli turpināt uzturēties Latvijā. Viņai tika jautāts, vai viņa atbalsta grozījumus.

"Es atbalstu izmaiņas, kuras paredz, ka valoda ir jāprasa, bet mēs darbojamies saskaņā ar cilvēktiesībām un paši nekļustam par tādu agresorvalsti, no kuras mēs bēgam paši un pret kuru mēs paši izvirzam sankcijas," atbild E. Siliņa.

Šī atbilde izsaukusi lielu gānīšanos vietnē "X".

"Mums jaunais premjerministrs Siliņa būs krievu aizstāvis. Ar to arī visus apsveicam!" raksta vietnē "X".

Velga: Nu, gudra viņa tiešām nav. Vismaz ne tādā nozīmē, ka var būt politiķe. Cerams, JV redz, ka ar Siliņu jau tagad ir bedrē?

Dalies: Rodas sajūta, ka premjera kandidāte dzīvo uz kādas citas planētas, noteikti ne Zemes un ne Latvijā.

Jāzeps: Es domāju, ka viņa runā par tiesisko paļāvību un paredzamību. Tas “30 gadi valodas apguvei” (kuru izmanto daudzi) arguments ir aplams. Ir tik gadi, cik likums ir pieņemts. Mēneši sanāk.

Silvestrs: Visur jāzin krievu valoda un redz mēs esam agresoru valsts. Es šī paša iemesla dēļ emigrēju kad man bija 18. Atrast darbu desmit gadus atpakaļ nezinot krievu valodu Rīgā bija faktiski neiespējami.

Kristīne: Evikasprāt, ja ru pilsoņi ignorē LV prasības, mums ar to ir jāsadzīvo, lai nekļūtu par agresorvalsti, no kuras šie pilsoņi bēg . Tai pat laikā ir ļoti ok, ka Latvijas pilsoņi bēg no LV, jo nezina ru valodu. Lūdzu palīdziet man saprast, par ko balsot nākamajās vēlēšanās

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas