Tas nav Putins: Krievijas domes eksdeputāts nosauc Prigožina slepkavības pasūtītāju

tautaruna.lv 6.septembris 2023, 4:00
 
AP/Scanpix/LETA
Diez vai Krievijas prezidents Vladimirs Putins būtu licis uzspridzināt grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina lidmašīnu, taču viņš ir spiests "sakopt slepkavības pēdas" pēc sava "paziņas". Tā paziņojis bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Iļja Ponomarjovs, vēsta UNIAN.
Pēc Iļjas Ponomarjova domām, iespējamais Prigožina slepkava ir Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Acīmredzot Šoigu bija izpildītājs. Jo S-300 raķetes un tā tālāk... Tas nav FDD. Tas padara Putinu kā pasūtītāju neticamu. Putinam ir citi cilvēki, kas īsteno šāda veida darīšanas," sacīja Ponomarjovs.

Pēc viņa teiktā, grūti spriest, vai Putins zināja par Šoigu plānu. Taču ir skaidrs, ka Putinam bija savi plāni saistībā ar "Vagner", tāpēc Prigožina nāve viņam nebija izdevīga.

"Prigožins sacēlās galvenokārt pret Šoigu un Gerasimovu. Vai Putins zināja vai nē - mēs to šobrīd nezinām... Bet visa informācija, kas man ir, liecina, ka Putinam attiecībā uz "Vagner" bija visdažādākie plāni. Tie bija sagatavoti iespējamām provokācijām Lietuvā un Polijā... Un tagad viss šis stāsts sabruks,” norādīja bijušais Valsts domes deputāts.

Viņš norādīja, ka starp Putinu un Prigožinu "līdz pēdējam" pastāvēja uzticamas attiecības, neskatoties uz sacelšanās mēģinājumu Krievijā. "Viss, ko es zinu par Prigožina un Putina attiecībām, liecina, ka starp viņiem bija augsts uzticības līmenis, un tā turpinājās. Šī sacelšanās... Putins apzinājās, ka tā notiks. To apstiprināja vairāki izlūkošanas avoti, un tas nebija vērsts pret Putinu," viņš sacīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas