Abramovičs nav gatavs visu naudu no futbola kluba pārdošanas pārskaitīt Ukrainai

tautaruna.lv 23.jūnijs 2023, 16:41
 
PA Wire/PA Images/Scanpix/LETA
Krievu miljardieris Romāns Abramovičs atsakās parakstīt dokumentus, lai pārskaitītu 2,3 ​​miljardus mārciņu (2,9 miljardus dolāru) no futbola kluba Chelsea pārdošanas Ukrainai. Kā raksta Daily Mail, Abramovičs uzskata, ka daļa no šīs naudas būtu jāsaņem krieviem.

"Klupšanas akmens ir tas, ka Abramovičs vēlas, lai ievērojama daļa naudas nonāktu Krievijai, pareizāk sakot, konflikta skartajiem krieviem. Taču ne Apvienotās Karalistes valdība, ne Eiropas Komisija nepiekritīs šādam solim," teikts Daily Mail.

Pēc Lielbritānijas ārlietu ministra Džeimsa Kleverlija teiktā, vēl nav skaidrs, vai līdzekļi tiks izmaksāti pirms valdība nākamajā mēnesī dosies vasaras atvaļinājumā. "Mēs vēlamies pārliecināties, ka atbrīvotā nauda nonāk tikai paredzētajiem saņēmējiem. Es vēlos būt pilnīgi pārliecināts, ka tas tā ir," sacīja Klēverlijs.

Publikācijas autori brīnās, kāpēc sankcijām pakļautajam Krievijas uzņēmējam vispār būtu jādod atļauja futbola kluba pārdošanas līdzekļu sadalei.

Abramovičs, kuram Anglijas klubs Chelsea pieder kopš 2003. gada vasaras, sankciju dēļ to izlika pārdošanā 2022. gada martā. Darījums tika pabeigts maijā, Chelsea nododot amerikāņa Toda Boelija konsorcijam.

Pēc tam Apvienotās Karalistes valdība paziņoja, ka tā sāk procesu, lai "nodrošinātu, ka pārdošanas ieņēmumi tiek izmantoti Ukrainas kara upuru humanitārajiem mērķiem", apliecinot, ka visi ieņēmumi no kluba pārdošanas "netiks Abramovičam vai citai personai, uz kuru attiecas sankcijas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas