Vaikule: Ja nepatīk Latvijā, ņem čemodānu un brauc prom

tautaruna.lv 16.jūnijs 2023, 13:15
 
F64
Laima Vaikule svaigā intervijā YouTube kanālā "И грянул Грэм" atkal atbildēja uz jautājumu par pieminekļu pārvietošanu Latvijā. Pēc dziedātājas domām, uz Ukrainā notiekošā fona tam nevajadzētu nevienu uztraukt.
Viens no raidījuma skatītājiem teica, ka tagad dzīvo Atlantā, bet ir no Latvijas. Vīrietis uzskata, ka politiķi Latvijā iet par tālu - piemēram, nojauca Puškina pieminekli, pārdēvēja ielas.

Laima Vaikule atbildēja, ka no Atlantas izskatās šādi, bet Latvijā viss ir savādāk. "Latvijā dzīvo daudzas tautības, un es gribētu, lai mēs būtu tikai Latvijas iedzīvotāji. Pieminekļi un viss pārējais - vai tie ir svarīgāki par to, kas notiek Ukrainā? Šodien runāt par pieminekli šķiet lieki, neloģiski. Šodien cilvēki, dzīvnieki ,zeme mirst, planēta. Kādi pieminekļi? Man arī ir mīļākās lietas,bet uzreiz atdošu, ja tas radīs kādas problēmas ar kaimiņu. Latvijā tagad ir ļoti svarīgi, lai esam kopā kā 90. gados” tā māksliniece.

Pēc Laimas domām, ja politiķi šo stāvokli nav spējuši saglabāt, tad pašiem cilvēkiem būtu viss jāsaprot. "Ja jums nepatīk La tvija, lūdzu, paņemiet savu čemodānu un dodieties prom. Kas par problēmu?" jautā dziedātāja.

Vaikule piebilda, ka pieminekļi nav tā vērti, lai mūsu valsts iedzīvotāji savā starpā strīdētos.. Turklāt Laima uzskata, ka padomju pieminekļus vajadzēja novākt jau 90. gados, kad visi priecājās par PSRS sabrukumu un domāja līdzīgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:25

Jaunākās diskusijas