Elbakjans skaidro, kāpēc neziedos "Bayraktar" iegādei Ukrainai

tautaruna.lv 23.augusts 2022, 16:30
 
Ketija Keita Krastiņa/ F64 Photo Agency
Pagājušajā nedēļā Latvijā uzsākta ziedojumu vākšana, lai Ukrainai uzdāvinātu "Bayraktar" dronu. Tiesa, "Ghetto Games" izveidotājs Raimonds Elbakjans TV24 raidījumā "Preses kluba" skaidrojis, vai būtu gatavs ziedot naudu šim mērķim.
"Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, katram tas viedoklis var būt savs. Es kopš kara sākuma arī saviem draugiem teicu, ka es esmu gatavs palīdzēt humanitārām lietām, cilvēkiem, kuri nonākuši nelaimē. Es neatbalstīšu karu ne no vienas, ne otras puses," skaidro R.Elbakjans.

"Šī ir tā reize, kad pieturoties pie principiem, ieročiem es naudu nedošu. Tie, kuri karo, paši ar to tiks galā. Ja mums tiešām ir ilūzija, ka mēs ar savu ekonomiku varam vēl uzturēt karu Ukrainā, tad es teiktu, ka varbūt sakoncentrēsimies katrs uz savu ikdienu un to, kā palīdzēt cilvēkiem mūsu valstī," savā viedoklī norāda R.Elbakjans.

Jau vēstīts, ka turpinoties Krievijas agresijai Ukrainā, iniciatīvas autori aicina Latvijas iedzīvotājus ziedot “Latvijas bairaktaram”, kuru ar LR Aizsardzības ministriju plāno iegādāties no Turcijas, lai dāvinātu Ukrainai.

“Bayraktar TB2” (no turku valodas “karognesējs”) ir Turcijā ražots, attālināti vadāms bezpilota kaujas lidaparāts/drons. Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā.

“Ar ziedojumu “Latvijas bairaktaram” ir iespēja arī mums parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī, ar ukraiņu rokām, nodot sveicienus krievu okupantiem!” tā par akciju vēsta viens no tās iniciatoriem Ralfs Eilands. Viņa ukraiņu draugs Volodimirs Birjukovs, kurš arī ir ir projekta vēstnesis, piebilst: “Esmu bezgala pateicīgs par visu, ko Latvija jau ir darījusi Ukrainas labā! Mēs to redzam un no sirds novērtējam. Arī šis atbalsts manai tautai ir ļoti nepieciešams. Krievu okupantiem un Vladimiram Putinam nekas neizdosies, jo spēcīgā Ukrainas armija jau ir pierādījusi, ka spēj aizstāvēt ne tikai Ukrainu, bet arī visu civilizēto, demokrātisko un, pats galvenais, brīvo pasauli!”

Ziedot iespējams zvanot uz ziedojumu tālruni 9000 6561 (maksa par zvanu 4,27 eiro), vai portālā ziedot.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas