Alvis Hermanis dalās ar pārdomām pēc krievu aktrises uzņemšanas teātrī

tautaruna.lv 23.marts 2022, 10:30
 
Rūta Kalmuka/F64
Režisors Alvis Hermanis sociālajā vietnē Instagram dalījies ar pārdomām pēc krievu aktrises uzņemšanas teātrī.

A. Hermanis norāda, ka ir svarīgi atbalstīt tos Krievijas iedzīvotājus, kas iestājas pret tur esošo režīmu.

"Problēma tāda, ka Latvija un pārējā Eiropa jutīsies droši tikai no tās dienas, kad mums blakus kaimiņos būs demokrātiska un brīva Krievija. Ne agrāk. Tāpēc, - loģiski būtu atbalstīt jebkuru cilvēku no turienes, kurš šodien publiski pretojas pašreizējam režīmam. Pagaidām viņu ir pārāk maz.
Jo tikai tādā veidā mēs varam vairot šo cilvēku skaitu un cerēt uz situācijas izmaiņām," raksta režisors.

Viņš norāda,ka arī tas var būt mūsu ieguldījums, lai "uzvarētu šai karā un palīdzētu Ukrainas tautai", piebilstot, ka viņam tas liekoties loģiski.

Jau vēstīts, ka pirmdien Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis publicējis ierakstu sociālajā vietnē "Facebook", informējot, ka uzņems Čuplanu Hamatovu Jaunā Rīgas teātra trupā.

Krievijas aktrise, labdarības fonda "Podari žiznj" dibinātāja Čulpana Hamatova, kura nosodījusi karu Ukrainā, apmetusies Latvijā.

"Pavisam drīz viņa piedalīsies mūsu izrādēs. Sākuma posmā - savā dzimtajā valodā. Čulpana, es zinu, ka tā bija neticama pilsoniska drosme pirms pāris gadiem Maskavā piedalīties manā izrādē par Gorbačovu. Mēs visi cerējām, ka mūsu iestudējuma vēstījums, - ka brīvība nav tukšs vārds, - sasniegs dzirdīgas ausis. Mēs bijām naivi. Bet mēs vismaz to pateicām. Un mēs turpināsim to darīt," pauž Hermanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas