Ukraiņi, kam izdevies izbēgt no Mariupoles: Pilsēta ir iznīcināta pilnībā

tautaruna.lv 23.marts 2022, 17:30
 
EPA/Scanpix/LETA
Brīdinājumi par humāno katastrofu krievu armijas ielenktajā Mariupolē jau kļuvuši lieki – tā tur ir realitāte. Par to stāsta tie nedaudzie cilvēki, kas spējuši izbēgt no ielenkuma, vēstīja TV3 Ziņas.

Nelielajā Medikas ciematā, uzreiz aiz Ukrainas robežas, Polijas pusē, redzama cilvēku jūra, kas, bēgot no kara, meklē patvērumu kaimiņzemēs. Tūkstošu vidū dzirdamas vairākas balsis, kas stāsta, kā bija dzīvot jeb, pareizāk, izdzīvot šobrīd pilnībā ielenktajā Mariupolē.

“Mariupole iznīcināta par 99%. Viņi pilsētu bombardēja 20 dienas. Pēdējās piecas dienas šķita, ka bumbas sprāga katras pieces sekundes. Viņi bombardēja visu - dzīvojamās mājas, bērnudārzus, skolas, visu," pauda

Viktorija Totsena, bēgle no Mariupoles.
Līdzīgas aplēses, proti, tuvu simtprocentīgai iznīcībai esošu pilsētu, raksturoja arī citi cilvēki, kuriem izdevies izkļūt no ielenkuma.

Mariupoles bēgļi atzīst, ka pilsēta būs jābūvē no jauna - iznīcināta liela daļa nozīmīgu ēku un kultūras pieminekļu. Daudzi arī saka, ka vienlaikus no pašiem pamatiem būs jābūvē arī pašu dzīves.

Marina Galla, bēgle no Mariupoles: “Mums tagad bija pusstunda brīva brīža, lai pastaigātos parkā, klusumā. Beidzot kļūst labāk. Šis ir jauns dzīves sākums man un manam dēlam. Mani radi un draugi vēl joprojām ir Mariupolē.”
Patlaban Mariupolē nav elektrības un siltumapgādes, trūkst pārtikas un ūdens.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas