Latvijā vairs netirgo biļetes uz krievu mūziķu koncertiem

tautaruna.lv 23.marts 2022, 7:00
 
EPA/Scanpix/LETA
”Bravo Events”, kas organizē krievu mūziķu koncertus Baltijā, pārtrauc turpmāku biļešu tirdzniecību uz koncertiem, vēstīja "Bez Tabu".

Artūra Pirožkova un Filipa Kirkorova koncertiem Latvijā bija jānorisinās vēl pirms diviem gadiem, taču, kovida pandēmijai pieņemoties spēkā, tie tika pārcelti uz šā gada sākumu. Turpinoties Ukrainas okupācijai, vēl pagājušā nedēļā biļešu tirdzniecība noritēja pilnā sparā.

Šobrīd ir apturēta biļešu tirdzniecība uz Artūra Pirožkova koncertu, kam Valmierā bija jānorisinās 13. aprīlī, tāpat biļetes vairs netiek tirgotas uz 25. maijā paredzēto Filipa Kirkorova koncertu Arēnā Rīga.

Organizatori pārcēluši arī šajā nedēļa paredzēto ukraiņu mūziķa ”Monatik” koncertu. Daļa no mūziķiem joprojām atrodas Kijivā.

"Visi maksājumi, kas saistīti ar Kirkorova koncertu, tika veikti. Gan honorārs māksliniekam, gan lielas izmaksas par arēnas īri, gan reklāmas kampaņu izmaksas. Ja nāksies atcelt, tad svarīgi saprast, kāda iemesla dēļ. Mums nav nekādu rezervju, neesam strādājuši divus gadus, neesam guvuši nekādu peļņu. Uzreiz pārdošanu neapturējām, jo gribas paziņot, vai pasākums tiks atcelts, vai pārcelts. Cilvēkiem jāsniedz informācija, lai viņi varētu pieņemt lēmumu," skaidroja Danute Vareikaite, ”Bravo Events” sabiedrisko attiecību speciāliste.

Visi iegūtie līdzekļi ieguldīti nākamajos pasākumos un šobrīd būtu neiespējami atmaksāt naudu par iegādātajām biļetēm.

Kultūras ministrija Valsts kapitālsabiedrībām likusi nekavējoties lauzt visus līgumus par krievu mākslinieku uzstāšanos Latvijā.

"Protams, ja kādi līgumi noslēgti, apmaksāti, tas var rezultēties ar to, ka tiek ciesti zaudējumi. Ar to šajā situācijā jārēķinās. Zaudējumus cieš gan valsts kapitālsabiedrības, gan privāti uzņēmumi. Tas ir sīkums, ja salīdzina ar to, kā šobrīd cieš cilvēki Ukrainā," skaidroja ministrijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas