Reiniks izraisa asu diskusiju, kas latviešiem ir grūtākais pandēmijas laikā

tautaruna.lv 13.februāris 2021, 14:12
 
Dāvis Ūlands/F64
Mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter atklājis, ka dodas uz Lietuvu "darba darīšanās", kuru ietvaros viņam būs jāpastāsta arī par to, kā Latvijas iedzīvotājiem sokas jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā. Lauris nolēmis pats pajautāt cilvēkiem, kas viņiem ir grūtākais šajā laikā.

"Šonedēļ būs jābrauc uz Viļņu darba darīšanās un jāpiedalās pāris TV šovos. Atsūtīja man jautājumus, bet es viens nedaudz baidos atbildēt par visiem. Par Coronu Latvijā un kā mums iet utt. Kas, piemēram, TEV ir visgrūtākais un sarežģītākais šajā laikā?" - sekotājiem jautā Reiniks.

Iedzīvotāji atsaukušies Reinika aicinājumam un atklājuši, kas grūtākais ir viņiem šajā laikā. Lielākoties cilvēkiem pietrūkst tikšanos ar tuviniekiem un ceļošanas. Tāpat daudzi jau tā neskaidrajā situācijā ir samulsuši par valdības "haotisko" rīcību.

"Tad - ja jau jautā: tā kā mazo bērnu dēļ daudz apkārt neklīdām arī pirms C19, mums Vovid laikā daļēji pat kļuva ērtāk- daudz kas pārcēlās uz e-vidi utt. Bet tas, ka ierobežojumi nogurdina psiholoģiski, fakts," raksta komentētāja.

Atbildī sniedzis arī dueta Sandra profils: "Kā jau visiem muzikantiem, pietrūkst dzīvo koncertu."

"Man nav skaidrs, kā vīruss mani un manu mammu (2 mājsaimniecības) apdraud vairāk braucot kopā 1 auto, kā sabiedriskais transports, kur brauc neizsekojamas mājsaimniecības ne tikai divskaitlī, bet arī daudzskaitlī. T.i. neskaidra info no varas struktūrām. Un nenoteiktība, kad reiz drīkstēšu redzēt mazbērniņu un legāli satikt lielo bērnu. Ir nomācoši dzīvot izolācijā no draugiem, radiem," apjukusi ir komentāra autore.

"Man pēc izslimošanas ļoti šūpojas garastāvoklis - no viena grāvja otrā un dzeru arī sirds pilienus - citādi viss mierīgi," atklāta ir komentētāja.

"Pietrūkst mani draugi, jaunas iepazīšanās kas noved neparedzētos notikumos. Pietrūkst vecvecāki un kafejnīcas," norāda ieraksta autore.

Jau vēstīts, ka Latvijā turpina pieaugt iedzīvotāju satraukums saistībā ar Covid-19 izplatību un valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Jaunākie dati atklāj, ka 10 baļļu skalā savu satraukumu ar 9 un 10 novērtējuši 20% aptaujāto iedzīvotāju, kas pārsniedz gan 2020.gada martā, gan oktobrī iegūtos datus, kad ļoti augsts satraukuma līmenis bija attiecīgi 18% un 11% iedzīvotāju. Tāpat jaunākie dati liecina, ka vidēji augsts satraukuma līmenis (7 un 8) saglabājas 27% respondentu, vidējs (5 un 6) - 25%, savukārt zems satraukuma līmenis ir 29% Latvijas iedzīvotāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:32

Jaunākās diskusijas