"Amazon" šefa bijusī sieva labdarībai ziedojusi 4,2 miljardus dolāru

Lelde Veinberga 20.decembris 2020, 19:41
 
AP/SCANPIX/LETA
Makenzija Skota, kura ir bijusī ASV giganta "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa sieva, pēdējos četros mēnešos labdarībai ziedojusi vairākus miljardus dolāru, vēsta CNN.

Skota otrdien paziņojusi, ka labdarībai ziedos vēl vairākus miljardus dolārus, kurus ieguva pēc šķiršanās no Bezosa, kurš vairākkārt atzīsts par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Makenzija plāno ar laiku labdarībai ziedot lielāko daļu savas bagātības.

Pirms četriem mēnešiem Skota paziņoja par 1,7 miljardu dolāru ziedošanu 116 organizācijām. Otrdien Bezosa bijusī sieva paziņoja par vēl vairāku organizāciju atbalstīšanu, kopā šogad labdarībai novēlot teju 4,2 miljardus dolāru, kuri nonākuši 384 organizācijām.

Nauda ziedota organizācijām, kuras palīdz gan trūkumcietējiem, gan atbalsta izglītības apguvi, kā arī strādā ar cilvēktiesību aizsardzību.

Skota ir 18. bagātākā persona pasaulē ar turību, kas mērojama 60,7 miljardos dolāru, ko veido viņas akcijas bijušā vīra uzņēmumā "Amazon", kuras Skota ieguva šķiršanās procesā. Skota ir no tiem bagātniekiem, kuras turība pandēmijas laikā tieši strauji pieauga.

Amazon ir ASV tehnoloģiju uzņēmums, kura galvenās darbības jomas ir mākoņdatošanas, elektroniskās komercijas un mākslīgā intelekta risinājumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

20.decembris 2020

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas