Samoilovam kļūdaini uzstāda diagnozi "Covid-19"; viņš neslēpj sašutumu

Viktorija Gabrjuna 12.novembris 2020, 12:09
 
Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs vietnē Instagram neslēpj sašutumu par pašreizējo situāciju Latvijā saistībā ar Covid-19.
"Man ir Covid... Tas bija pirmais, ko iedomājos, kad saslimu. Pat visi mani draugi teica, ka tas 100% ir Covid. Eksperti..." stāstu sāk Samoilovs.

Runājot par pašsajūtu, Aleksandrs stāsta, ka viņam bijis klepus, paaugstināta temperatūra, iesnas, viņš trīs dienas pavadījis bez garšas un smaržas izjūtas.

Sporists uzskata, ka visi šie simptomi varētu būt gadījumā, ja cilvēkam ir gripa, taču, pēc viņa teiktā, "tagad izskatās, ka visas citas slimības ir izzudušas, un, ja tev ir simptomi, tā noteikti ir "korona"".

Sākumā sporists sazinājies ar savu ģimenes ārsti, kas atteikusies viņu apskatīt, sakot, ka viņam ir Covid-19 un ieteikusi lietot kakla un deguna aerosolus. Arī sporta ārste nevēlējās Samoilovu pārbaudīt, iedeva zāles un nosūtīja veikt Covid-19 testu.

Kopumā četru nedēļu laikā sportists veicis piecus koronavīrusa testus, un visi bijuši negatīvi.

"Nē, tests ir nepareizs. Tev noteikti ir Covid, nenāc, uztaisi vēl vienu testu un antivielu testu". Draugi, jūs jokojat? Kāpēc mums ir medicīnas sistēma, ja tā notiek?" raksta volejbolists, piebilstot, ka vajadzētu sākt studēt medicīnu, lai sevi varētu ārstēt mājās, jo galvenais viņa ārsts pēdējo dienu laikā bijusi "Google".

Samoilovam bijusi iespēja pārbaudīties privātā klīnikā, kur secināts, ka viņa plaušas ir tīras. Bet ne visiem ir tāda iespēja, piebilst Samoilovs.

Samoilovs arī pauž neizpratni - ja viņam tiktu atklāts Covid-19, viņš pašiozlācijā ārstētos mājās?

Sportists uzskata, ka pašreizējā situācija ir nepareiza.

"Izskatās, ka līdz ar Covid-19 visas citas slimības ir izzudušas. Un tagad, ja kāds ir inficēts, viņš paliek viens pats, līdz brīdim, kad stāvoklis kļūst sliktāks, un tad jau var būt par vēlu," raksta Aleksandrs.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandrs Samoilovs (@samoilovs) on

Tikmēr, kā ziņots trešdien, Veselības ministrija (VM) meklēs iespējas nodrošināt Covid-19 testēšanu cilvēkiem, kas nevar nokļūt analīžu pieņemšanas punktos, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotajā videokonferencē atklāja ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, runājot par pašvaldību iespējām nodrošināt Covid-19 pacientu pārvešanu mājās no slimnīcas, klāstīja, ka ir situācijas, kad jāsaskaras arī "ar pretējo kustību". Proti, viņam zināms kāds gadījums, kad sievieti ar Covid-19 saslimšanas simptomiem nepieciešams nogādāt testa veikšanai, taču viņas vīram nav autovadītāja apliecības. Šajā gadījumā ģimene vērsusies pēc palīdzības vietējā pašvaldībā, taču arī tai nav transporta šādām situācijām.

Mūrmane-Umbraško atzina, ka testu veikšana ir ambulators pakalpojums, un pašlaik nav risinājuma, kā nogādāt cilvēkus uz analīžu ņemšanas punktiem. Amatpersonai "uz sitiena" nav bijis atbildes, kā šo problēmu varētu risināt, taču jautājums paliekot atklāts un ministrija meklēšot risinājumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:06

Jaunākās diskusijas