Saistībā ar Ziemeļkorejas līdera "pazušanu" izskan runas par dubultnieku

tautaruna.lv 6.maijs 2020, 23:41
 
AFP/SCANPIX/LETA
Pagājušajā nedēļā vairāki mediji izteica versijas, kur pazudis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Arī pēc viņa parādīšanās plašākais publikai netiek izslēgta teorija, ka tas, iespējams, bijis viņa dubultnieks.
20 dienas pēc mistiskās Kima Čenuna pazušanas Ziemeļkorejas mediji publicēja foto, kur it kā redzams valsts līderis. Tā kā iepriekš izskanēja runas par Ziemeļkorejas vadonim veikta operācija un viņam ir slikts veselības stāvoklis, netiek izslēgta versija, ka patiesībā uzņemtajā attēlā redzams dubultnieks, raksta "The Mirror".

Kādi vārdā nenosaukti eksperti norādījuši uz atšķirībām iepriekš uzņemtajos Čenuna foto un tajā, kas redzams pēdējā bildē. Piemēram, esot manāmas atšķirības viņa matu līnijā un mutes daļā.

Tiesa, netiek izslēgta arī versija, ka, iespējams, īstajam Kimam Čenunam veikta plastiskā operācija, kā rezultātā viņš izskatās nedaudz savādāk.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka nedēļām ilgā neziņa par Kima veselības stāvokli pasaulē raisījusi pieņēmumus, ka viņš varētu būs slims vai pat miris.

Kims aprīļa vidū neparādījās Ziemeļkorejas augstāko amatpersonu vidū valsts svarīgākajos svētkos, bet ASV un Dienvidkorejas mediji vēstīja, ka viņam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina padomnieks drošības jautājumos šonedēļ izteicās, ka Kims ir dzīvs un pie labas veselības un kopš 13.aprīļa uzturas Vonsanas kūrortā, bet Dienvidkorejas valdības vēlāk pārstāvis izteica pieņēmumu, ka Ziemeļkorejas līderis nav piedalījies valsts svētkos nevis veselības problēmu dēļ, bet baidoties no iespējamās inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Ziemeļkorejas mediji vairākkārt ziņojuši par Kima vārdā izplatītiem paziņojumiem un veiktiem pasākumiem, bet līdz šim nebija publiskojuši attēlus, kuros līderis būtu redzams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:51

Jaunākās diskusijas