Šarlīze Terona atklāj drūmu ģimenes notikumu - māte nogalinājusi tēvu

Lelde Veinberga 18.decembris 2019, 21:42
 
AFP/EP/SCANPIX/LETA
Dienvidāfrikāņu un amerikāņu kino aktrise un producente Šarlīze Terona atklājusi kādu baisu ģimenes notikumu - pašaizsargājoties viņas māte nogalinājusi savu dzīvesbiedru, vēsta BBC.

Kā norāda pasaules slavenā aktrise - viņa par notikušo nekaunas runāt, jo mamma to izdarījusi pašaizsargājoties.

Aktrise uzauga fermā Dienvidāfrikā, kopā ar mammu Gerdu un tēvu Čārzlu, kuru Šarlīze raksturo kā "ļoti slimu cilvēku", kurš aizrāvās ar alkoholu.

Kad meitenei bijuši 15 gadi, viņa ar mammu bēgušas no agresīvi noskaņotā tēva, kurš mājās bija pārnācis ar ieroci. Viņas abas slēpušās guļamistabā un, lai vīrietis neiekļūtu telpā, turēja durvis. Šajā brīdī pamatīgā reibumā esošais vīrietis uz durvīm raidīja trīs šāvienus.

"Neviena no lodēm mūs neskāra, kas ir brīnums. Bet pašaizsargājoties, mamma neitralizēja draudu," stāsta aktrise.

Terona dzimusi Dienvidāfrikā un 16 gadu vecumā viņa uzvarēja modeļu atlases konkursā. Tā rezultātā viņa noslēdza līgumu ar modeļu aģentūru un pārcēlās uz Milānu. Kad līgums ar aģentūru beidzās, palika uz dzīvi ASV, Ņujorkā. Sākotnēji viņa vēlējās uzsākt dejotājas karjeru un pat iestājās baleta skolā, tomēr traumas dēļ atmeta šo ieceri.

Tad Terona izlēma doties uz Losandželosu, lai uzsāktu aktrises karjeru. Sākotnēji viņa spēlēja mazas lomas dažādās filmās, tomēr jau 1998. gadā viņa ieguva iespēju spēlēt galvenajās lomās.

Terona ieguvusi Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākā aktrise galvenajā lomā, kā arī Zelta Globusa balvu par lomu filmā "Monstrs" (Monster, 2003). Vēlreiz tikusi nominēta abām šīm balvām par lomu filmā "Ziemeļu zeme" (North Country, 2005). 2005. gadā Teronai piešķirta zvaigzne Holivudas Slavas alejā.

Attēlojusi lomas arī tādās pazīstamās filmās kā "Sātana advokāts" (The Devil's Advocate, 1997), "Sidra nama likumi" (1999), "Henkoks" (Hancock, 2008), "Prometejs" (2012), "Trakais Makss: Skarbais ceļš (2015), "Ātrs un bez žēlastības 8" (2017).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:16

Jaunākās diskusijas