Atklāts, kādu prinča Harija vēlēšanos atteicis pildīt Čārlzs pēc Diānas nāves

tautaruna.lv 8.septembris 2019, 10:00
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
31. augustā apritēja 22 gadi kopš britu princeses Diānas traģiskās bojāejas autoavārijā Parīzē, Francijā. Tabloīds "Mirror" uzzinājis, ka pēc princeses nāves viņas bijušais vīrs princis Čārlzs atteicis jaunākajam dēlam princim Harijam piepildīt vēlēšanos, ko dēlēns vēlējās piepildīt mirušās mātes piemiņai.

Karaliskās ģimenes vidū un sabiedrības acīs bija redzams un zināms, ka princesei Diānai bija ļoti tuvas un mīlošas attiecības ar abiem dēliem - prinčiem Viljamu un Hariju.

Kad 1997. gadā aprāvās Diānas dzīve, Viljamam bija tikai 15 gadi, bet Harijam - 12. Abi dēla traģēdijas brīdī atradās brīvdienās kopā ar tēvu princi Čārlzu un tieši Čārlzs bija pirmais, kurš uzzināja par bijušās sievas nāvi. Pēc tam tika informēt karaliene Elizabete II.

Kad par notikušo uzzināja mazais princis Harijs, viņš lūdzis tēvam ņemt viņu līdz uz Parīzi, lai kopīgi nogādātu Diānu mājās. Princis Čārlzs atteicās pildīt dēla vēlmi.

Vēl jo vairāk, kroņprinča nodoms vienam doties pēc bijušās sievas mirstīgām atliekām izraisīja domstarpības ar karalieni, kura sākumā bija pret karaliskās lidmašīnas izmantošanu princeses Diānas nogādāšanai Lielbritānijā, jo abus vairs nesaistīja laulība, vien abu bērni. Beigās Elizabete II deva dēlam atļauju izmantot karaliskās ģimenes lidmašīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas