Līdzcilvēki sašutuši par sociālā dienesta attieksmi pret piekautu divu mazu bērnu māti

tautaruna.lv 8.septembris 2019, 19:01
 
Pixabay
"Šis būs stāsts, par kuru nespējam klusēt!" ierakstu facebook iesāk labdarības organizācijas "Palīdzēsim viens otram" dibinātājs Edijs Pipars.

"Mēs saņēmām izmisuma pilnu palīgā saucienu no māmiņas Suntažos, kuru fiziski ietekmējis dzīvesbiedrs. Rezultātā meitenei lauzts deguns un sasitumi uz ķermeņa un sejas. Pirms sieviete tika izrakstīta no slimnīcas, mūsu koordinatore devās uz vietējo sociālo dienestu, lai kopīgi rastu veidu kā palīdzēt, lai sievietei ar diviem maziem bērniem nebūtu jāatgriežas atpakaļ pie varmākas.

Tiklīdz māmiņa izrakstījās no slimnīcas, tika aicināta uz sociālo dienestu, kur viņai, bez jebkāda juridiska pamatojuma, atņēma dzīvokļa līgumu un atslēgas, atstājot meiteni ar diviem maziem bērniem uz ielas. Bez jeb kādiem sirdsapziņas pārmetumiem, uz ielas tika izlikti 3 cilvēki, no kuriem vienam ir divi gadi, bet otrs vēl ir zīdainītis. Sociālā dienesta vadītāja iedeva meitenei 5 EUR, „draudzīgi” atvadījās, lai viņa ar saviem bērniem „brauc, kur grib”.

Lai arī ikdienā saskaramies ar neskaitāmām skaudrām situācijām, pirmo reizi esam saskārušies ar tik lielu nekompetenci no šīs iestādes puses. Sociālā dienesta vadītāja, paceļot balsi, izrādīja nepatiku pret mūsu apciemojumu. Viņai nebija pieņemami, ka esam izrādījuši satraukumu un izrādījuši vēlmi iesaistīties situācijas risināšanā. Valsts amatpersona pat neuzskatīja par vajadzību risināt šo situāciju, kas ir ārkārtēja.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Meklējām steidzamu risinājumu, kur izmitināt meiteni ar bērniem, bet lielākajā daļā krīzes centru saņēmām atteikumu. Neatlaidīgi meklējot, atradām nelielu centru, kur visiem trīs tika ierādīta sava vietiņa. Centra vadītāja ar savu brāli devās pakaļ meitenei, lai arī krīzes centriņš atrodas Latvijas otrā malā. Iestādes nosaukumu nevaram minēt drošības apsvēruma dēļ.

Šī meitene ir drošībā ar abiem bērniņiem, bet par šādiem gadījumiem ir jārunā. Patvaļa un necieņa, neievērojot arī profesionalitāti, no valsts amatpersonas puses ir nepieņemami. Informējām arī sociālā dienesta vadītāju, ka šis gadījums būs nodots uz izskatīšanu vairākās instancēs. Mēs jūs informēsim par tālāko notikuma gaitu," sola Edijs Pipars.

Biedrība “Palīdzēsim viens otram” ir sabiedriskā labuma organizācija , kas no nelielas Facebook grupas, kuras dalībniekus saistīja vēlme palīdzēt dažādās grūtībās nonākušiem cilvēkiem, tās vadītāja Edija Pipara vadībā dažu gadu laikā ir izaugusi par nozīmīgu labdarības organizāciju ar reģionālajām nodaļām Latvijas reģionos, kurās biedrības koordinatori organizē palīdzības sniegšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas