Pavļuts pēc mājsēdes atcelšanas dalās ar aicinājumu cilvēkiem

tautaruna.lv 15.novembris 2021, 12:30
 
Oksana Džadana/F64
No 15. novembra ir atcelta izsludinātā mājsēde, kas nozīmē, ka stingrāki ierobežojumi attieksies tikai uz nevakcinētajiem iedzīvotājiem. Veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē Twitter uzrunājis cilvēkus.

Ierakstā pirmdienas rītā ministrs pateicas visiem par pacietību, norādot, ka mājsēde ir beigusies.

"Tomēr būsim prātīgi un piesardzīgi arī turpmāk. Tas, kāda būs šī ziema un vai šis ir "beigu sākums", visvairāk atkarīgs no mums pašiem," ierakstā aicina D. Pavļuts.

Komentāru sadaļā cilvēki gan pauž mulsumu par to, vai mērķis pēc mājsēdes ir sasniegts un, vai situācija tiešām uzlabojas.

"Laiks tomēr atklāti diskriminēt starp iedzīvotāju grupām. Runa iet par kolektīvo drošību, mēs no autovadītājiem pieprasam derīgas tiesības ne bez iemesla," uzskata komentāra autors.

"Kā es gribētu cerēt kopā ar Jums, ka sabiedrība pēkšņi kļūs disciplinēta! Tā ir naiva cerība. Vai ir kāds zinātnē balstīts pamatojums, ka ies uz labo pusi?" - pausts vienā no komentāriem.

Jau vēstīts, ka no šodienas Latvijā atcelti Covid-19 izplatības novēršanai paredzētie noteiktie īpaši stingrie ierobežojumi. Valdības lēmums pamatā paredz līdz ārkārtējās situācijas beigām nākamā gada 11.janvārī saglabāt tās prasības, kas bija noteiktas no šī gada 11. līdz 20.oktobrim, nodalot, ka visas darbības klātienē notiek "zaļajā režīmā", izņemot kritiski nepieciešamos pakalpojumus, kā arī atceļot tā saucamo mājsēdi jeb komandantstundu.

Pavļuta vērtējumā, "lokdauns" Latvijā ir bijis rezultatīvs, cilvēki mazinājuši savstarpējos kontaktus, kā rezultātā Latvija vairs nav pirmajā vietā Eiropā pēc slimības izplatības, bet svarīgākais, ka samazinājies hospitalizēto Covid-19 slimnieku skaits slimnīcās, lai arī situācija tajās joprojām ir smaga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas