"Latvija nav gatava koronavīrusam!" Sieviete publicē foto no slimnīcas

Viktorija Gabrjuna 5.marts 2020, 11:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Dace kopā ar nepilnus trīs gadus veco dēlu bijusi slēpot Ziemeļitālijā. Kad braukusi slēpot, par vīrusa epidēmiju Itālijā Latvijā vēl nebija informācijas, bet, vēl esot ceļojumā, abiem ar bērnu parādījušās koronavīrusam līdzīgas pazīmes, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pēdējā ceļojuma dienā puikam sācies drudzis un bijusi 40 grādu temperatūra, bet Dacei jau dienu iepriekš sācies klepus un iesnas. Tā kā bijuši līdzās koronavīrusa skartajam karantīnas reģionam, kad ieradušies Latvijā, Dace vedusi mazo uz Bērnu slimnīcu.

Ieradušies slimnīcā vakarā, bet testa rezultātus jāgaida vismaz sešas stundas.

Dace sašutusi, ka izolācijas palātā nebija padomāts par mazajiem pacientiem un viņu māmiņām. Puikam karantīnas palātā nācies gulēt uz šauras cietas kušetes, bez norobežojuma, bet pašai gultas vispār neesot bijis un nācies nakti pavadīt uz cieta krēsla bez iespējas apgulties.


“Mūsu ierēdņi apgalvoja, ka koronavīrusa ienākšanai ir sagatavojušies. Pastāstīšu par realitāti. Nonākot BKUS, ar bērnu tikām ievietoti karantīnas telpā. Slimnīcā bijām septiņos vakarā, līdz deviņiem mediķi lasīja protokolu un vadlīnijas, sazvanījās ar dienestiem, domāja ko darīt? Mazajam uzlika sistēmu. Mani šokēja, ka bērnam visu šo laiku bija jāguļ uz šauras, cietas kušetītes. Drudzī nemierīgi grozoties, viņš varēja no kušetes nokrist. Puikam bija pievienota sistēma. Es nedrīkstēju pat iesnausties! Bērnu slimnīcā gultiņa ar bortiņiem ir drošības pamatnoteikums," pauž Dace.


Kad Dace lūgusi mazajam gultiņu, lai viņš, drudzī grozoties, nenokristu no kušetes, un nevarot garantēt, ka visu laiku spēs bērnu uzmanīt neiesnaužoties (arī pati bija slima), māsiņas atbildējušas, ka ”nav paredzēts”. Māmiņa prāto, nez vai personāls nākamajā dienā saņemtu rājienu, ja gultiņu tomēr sagādātu?

Dace uzsver, ka mediķu attieksme un profesionalitāte kopumā bijusi visnotaļ nevainojama, bet viņas galvenā pretenzija pret apstākļiem, kādi bijuši karantīnas palātā. Labā ziņa, - koronavīrusa tests bijis negatīvs un uzreiz pēc tam, kā “Bez Tabu” informēja slimnīcas vadību par notikušo, karantīnas palātā mazajiem pacientiem tika nodrošināta gultiņa ar redelītēm.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:19

Jaunākās diskusijas