Vai var nepotēties pret Covid-19, ja ir konstatētas antivielas?

tautaruna.lv 28.marts 2021, 14:42
 
EPA/Scanpix/Leta
Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējis, vai var nevakcinēties pret Covid-19, ja ir konstatētas antivielas.

Dūrītis atsaucas uz speciālistu teikto, ka, ja organismā konstatētas antivielas, tad cilvēkam vieglākā vai smagākā formā kontakts ar vīrusu ir bijis.

"Patreizējā Latvijas rīcība ir tāda, ka cilvēkiem [...] vakcināciju neveic ātrāk kā trīs mēnešus pēc saslimšanas," skaidro Dūrītis.

Viņš precizē, ka trīs mēnešus pēc saslimšanas ar Covid-19 vai tad, kad ir konstatētas antivielas, cilvēks var vēl nevakcinēties.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 22.martā, vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši kopumā 2259 cilvēki, 227 cilvēkiem vakcinācijas procesu noslēdzot, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vairums jeb 1673 aizvadītajā diennaktī poti saņēmušie iedzīvotāji bija seniori vecumā virs 70 gadiem. Tāpat vakar potēts 71 ārstniecības iestāžu darbinieks, vairumam saņemot vakcīnas otro devu, kā arī 95 ārstniecības personas, trešdaļai vakcinācijas procesu noslēdzot. Poti saņēma arī 29 sociālās aprūpes centra darbinieki, kā arī 57 to klienti.

Epidemioloģiskās indikācijas dēļ vakar potēti 22 cilvēki, četras personas potētas kā cilvēki, kam ir kontakts ar hronisko slimību pacientiem. Vakcīnu saņēma arī 179 personas ar hroniskām slimībām, bet divi cilvēki potēti pēc pašu vēlēšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:03

Jaunākās diskusijas