Soctīklos pamatīgi ironizē un kritizē vakcinācijas avīzi

tautaruna.lv 10.marts 2021, 11:14
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Pēc tam, kad kļuva zināms, ka 825 000 Latvijas mājsaimniecību marta beigās saņems vakcinācijas avīzi latviešu un krievu valodā, mikroblogošanas vietnē Twitter viedokli par šo jautājumu pauda daudzi lietotāji, lielākoties, kritisku.

Kā tika vēstīts, Vakcinācijas projekta birojs, plānojot komunikācijas aktivitātes, nodrošinās informāciju, lai sāktu iedzīvotāju ar hroniskām slimībām vakcināciju. Tāpat plānots sagatavot atbildes un jautājumus par vakcināciju pret Covid-19 Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā, reklāmas televīzijā. Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā demonstrēs animētu reklāmu senioriem ar aicinājumu pieteikties vakcinācijai. Sadarbība ar "Latvijas pastu" senioriem kopā ar pensiju izmaksu tiks piegādāts aicinājums pieteikties vakcīnai. Vakcinācijas projekta birojs plāno informatīvus vebinārus dažādu nozaru iestāžu darbiniekiem.

Vakcinācijas projekta birojs plāno izdot infolapas, bukletus, plakātus, ko izplatīs pašvaldībās un sadarbībā ar aptieku tīkliem. Par vakcināciju reklamēs arī "Latvijas Radio" visos četros kanālos. Animēta video reklāma tiks izvietotas Rīgas, Liepājas un Rēzeknes sabiedriskajā transportā, Latvijas Pasta nodaļās.

Tiesa gan, Twitter lietotāji neslēpa ironiju, komentējot šo Vakcinācijas biroja ieceri. Twitter lietotaji ar ironiju jautā, cik maksās, piemēram, reklāmas ievietošana avīzē un kur jāraksta, lai atteiktos no avīzes saņemšanas.
  • "Vakcinācijas avīzīti vajadzēja izdot elektroniskā formātā un EDSā pirms deklarācijas iesniegšanas šī lec visiem acīs virsū. :) Pašlaik izskatās pēc nepiedienīgas naudas apguves konkrētiem darboņiem," teikts kādā komentārā.
  • "Dažādiem žurnāliem taču nāk līdzi tie paraudziņi ar visādiem labumiem. Varbūt vakcinācijas avīzei vajag pievienot ampulu ar kādu šķidrumu un uzrakstīt "potē vesels"! Placebo efekts gatavs," teikts vēl kādā komentārā.
  • Kāds jautā: "Kāda ir reklāmas kvadrātcentimetra cena vakcinācijas avīzē?"
  • "Vakcinācijas avīzē publicēs: lidojumu grafikus un laikus, ātro numurus, biroja fotogrāfijas. Papildini pats," raksta vēl k;āds Twitter lietotājs.
  • "Runā, ka ar vakcinācijas avīzi varēšot nosist kovidu, ja to ierauga".
  • Kritisku viedokli paudusi arī žurnāliste Elita Veidemane: "Varbūt kāds zina? uz kurieni jāraksta, lai manu pastkastīti nepiesārņo ar to vakcinācijas tualetes papīru?"
  • "Ja tā vakcinācijas avīze būs papīra formātā, tad tā būs kā vīrusa izplatītāja, jo pastniece ver vaļā visas nogramstītās durvis un tad pieskaras avīzei."

Tikmēr vairāki Twitter lietotāji atbalsta Vakcinācijas avīzes izeidi.

  • "Par vakcinācijas avīzi - pirms kāda laika es dusmojos, ka Vakcīnu realitātei vienkāršo pretvakcīnu buklets ir, valstij par vakcīnu buklets nav. Tagad būs avīze. Visiem. Kam nevajadzēs, lai nelasa," teikts kādā ierakstā.
  • Vēl kāds raksta: "Doma par vakcinācijas avīzes izdošanu ir ļoti laba. Es pat teiktu - tādai būtu jābūt regulāri. Man būtu padomā tēmas un intervējamie cilvēki vismaz 3 numuriem uz priekšu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas