Viņķele pastāsta par pieredzi ar policiju komandantstundā

tautaruna.lv 5.februāris 2021, 15:38
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele mirkoblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar dēla pieredzi komandantstundas laikā.
Kā raksta Viņķele, viņas dēls nepienākuša autobusa dēļ nepaspēja tikt mājās līdz plkst.22, kad nedēļas nogalēs Latvijā noteikta komandantsunda. Tajā laikā pie jaunieša piebrauca policija.

"Dēls pēc darba kopā ar vēl 10 cilvēkiem gaidīja Rīgas Satiksmes autobusu, lai paspētu pirms komandantstundas tikt mājās. Autobuss nepienāca. Garām brauca Valsts policijas ekipāžas. Apstājās, noskaidroja situāciju un izvadāja pasažierus pa mājam. Tik cilvēcīgi un sirsnīgi," raksta Viņķele.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Kāds uzteic policijas rīcību, kāds prasa Viņķelei pierādījumus, paužot neticību un neizpratni, kā policija veda mašīnā 10 cilvēkus. Vēl kāds raksta, ka viņam līdzīgā situācijā bijusi citāda pieredze ar policistiem.

"Skaisti. Man diemžēl atgriežoties mājās 22:15, laika apstākļu dēļ sanāca nepatīkama saruna ar pašvald. polic. Uzrunāja uz ”Tu”, augstā tonī, bet ir cilvēkus jāsaprot. People are different. Sodu nelika, bargi aizrādīja," teikts kādā komentārā.

Tikmēr VP atgādina, ka, lai samazinātu risku inficēt vienam otru ar Covid-19, līdz 7.februārim nedēļas nogalēs ir noteikts pārvietošanās aizliegums. Šajā laikā uz ielas var atrasties tikai, ja ir attaisnojošs iemesls un aizpildīts pašapliecinājums, kā arī līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš preses konferencē informēja, ka tā dēvētā "brīvdienu mājsēde" ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:32

Jaunākās diskusijas