Politiķi neapmierināti ar Čaka ielas velojoslām

Anete Ošleja 12.novembris 2020, 17:00
 
f64.lv, Dmitrijs Šuzļics
Sociālajos medijos nerimstas diskusijas par Čaka ielā iecerēto velojoslu izveidi. Velojoslas eksperimentu ir plānots sākt 1. decembrī. Par to ieviešanu sabiedrība domas dalās, neiztrūkstot asām diskusijām.

Jau pirmajā dienā, kad norisinājās labiekārtošanas darbi, lai varētu ieviest velojoslas uz Aleksandra Čaka ielas, bija manāma gan satiksmes kavēšanās, gan iedzīvotāju neapmierinātība.

Rīgas satiksme savā Twitter kontā pauda par vairāku autobusu un trolejbusu aizkavēšanos gandrīz stundas ietvaros.

Savukārt kāds Twitter lietotājs dalījās ar pārsteidzošu fotogrāfiju, kurā redzams, ka sabiedriskie transporti stāv ļoti garā rindā, lai varētu turpināt ierasto kustību.

Reaģējot uz Rīgas satiksmes pausto informāciju, Satiksmes ministrs Tālis Linkaits atzina, ka šāds Rīgas domes eksperiments noris par spīti CSDD un Rīgas satiksmes iebildumiem.

Atbildi Linkaitam parādā nepalika Rīgas domes deputāts Olafs Pulks. Viņš atzina, ka šāda sabiedriskā transporta problēma pastāvēja, taču tai nebija saistība ar velojoslu izveidi. Sastrēgumi un aizkavēšanās notika, jo uz Čaka ielas norisinājās remontdarbi.

Politiķis Kārlis Seržants arī pauda neapmierinātu attieksmi par plānotajām izmaiņām uz Čaka ielas. Tomēr sabiedrība lielākus uzmanību pievērsa politiķa informācijas trūkumam.

Par šādu politiķa izteikumu pārsteigti bija sociālā medija lietotāji. Viņi pauda sašutumu par to, ka Seržants nemaz nezina, ka uz Barona ielas nav speciāli ierīkots veloceliņš.

"Vai uz Barona ielas tagad ir velojosla? Neesmu kādu nedēļu bijusi centrā," tā atzina kāda Twitter lietotāja.

Tomēr šādu veloceliņu izveidi ļoti atzinīgi vērtē cilvēki, kuri paši ikdienā pārvietojas ar riteņiem. Pirms officiālā eksperimenta sākuma, kas 1. decembri, pirmie aktīvie rīdzinieki izmēģina jaunās velojoslas.

Cilvēki vērsa uzmanību uz to, ka ne jau velojoslas ietekmēs un var ietekmēt satiksmes plūsmu, bet gan pašas automašīnās. Par labu esam velojoslu atbalstītāji iesaka, ka prātīgāk pārvietojoties pa Rīgas centru, būtu nepieciešams izmantot sabiedrisko transportu.

Pašlaik vēl nav zināms kā beigsies šis eksperiments, vai veloceliņi uz Čaka ielas paliks uz ilgstošu laiku.

Kā jau iepriekš tika vēstīts, tad Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja eksperimentālu pagaidu velojoslu izveidi Čaka un Marijas ielā, lai arī speciālisti brīdināja, ka šāds solis būtiski palielinās sastrēgumus, kuros nāksies stāvēt arī sabiedriskajam transportam. Satiksmes departaments piedāvāja vairākus risinājumus, kā rīkoties pēc tam, kad ir pabeigta jaunā asfalta ieklāšana Čaka/Marijas ielā. Viens no variantiem bija atstāt satiksmes organizāciju, kāda tā bija līdz ielas remontam, bet cits variants paredzēja velojoslu izveidi Čaka ielā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:08

Jaunākās diskusijas