Speciālisti instruē, ko iesākt, ja mežā sastopies ar lāci

Baiba Puriņa 12.septembris 2020, 13:00
 
Edmunds Brencis/F64
Pēdējā laikā arvien biežāk iedzīvotāji ziņo par mežā sastaptiem lāčiem. Dabas aizsardzības pārvalde atgādina, kas jāievēro, ja sanācis mežā sastapt zvēru.

Dabas aizsardzības pārvalde norāda, ka, lai izvairītos no sastapšanās ar lāci, pastaigas laikā jāturas uz meža takām un ceļiem. Lai gan nevajadzētu ar savu uzvedību traucēt citus dabas baudītājus un meža iemītniekus, laiku pa laikam ieteicams uzkāpt uz kāda zara, ierunāties vai iedziedāties.

Rūpīgi jāvēro dabu sev apkārt, lai dzīvnieka klātbūtni varētu laikus pamanīt, bet, ja mežā šķērso nepārredzamu vietu, tad pastiprināti jāliek par savu klātbūtni manīt.

Ja tomēr nākas saskarties ar lāci, tad speciālisti iesaka tam netuvoties, nemēģināt to panākt vai aiztikt, kā arī turēties pa gabalu no tā mazuļiem. Iespējami ātri, bet neskrienot, jādodas prom no tikšanās vietas.

Jāievēro, ka nedrīkst lācim griezt muguru - no tā jāatkāpjas atmuguriski. Tāpat jāievēro, ka nedrīkst skatīties lācim acīs, jo dzīvnieks var to uztvert kā izaicinājumu. "Uzvedies klusi, līdz dzīvnieks dodas savās gaitās," norāda Dabas aizsardzības pārvalde.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas