VIDEO: Sirmgalvja dzīvesveids Rīgā dzen kaimiņus izmisumā

tautaruna.lv 12.septembris 2020, 13:15
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sirmgalvis Rīgā, Maskavas ielā, pie daudzdzīvokļu nama ilgstoši rok bedri, kas jau ieguvusi iespaidīgu apjomu. Tāpat sirmais kungs vāc drazu no atkritumu konteineriem, ko stiepj uz pagrabu un savu dzīvokli. Kaimiņi sit pie trauksmes zvana, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

“Bez Tabu” pie Maskavas ielas 159. daudzdzīvokļu nama tiekas ar mājas iedzīvotāju Dmitriju, kurš ir neizpratnē par kaimiņa, sirmgalvja Modra, kā pats to sauc, kaitniecisko dzīvesveidu. Dmitrijs uzteic Modra aizraušanos ar dārza iekārtošanu mājai piegulošajā teritorijā, tomēr ir sašutis par dziļo bedri, ko sirmgalvis, demontējot betona plāksnes, izracis līdzās mājas fasādei.

"Aptuveni divarpus gadus viņš nodarbojas ar visām šīm lietām. Viņš te iekārto kaut kādu izgāztuvi. Viņš bedrē met lapas, atkritumus. Tas viss pūst. Šī bedre kļūst lielāka, noņēmis jau betona plāksnes. Mēs, mājas iedzīvotāji, raizējamies par nama tehnisko stāvokli, jo māja nav jauna, 50 gadus veca. Šīs plāksnes, kā saprotu, aizsargā pamatus, piemēram, no mitruma," stāsta Dmitrijs.
Tāpat Dmitrijs rāda vietu pie mājas, kur saliktas dažnedažādas mēbeles. Tās Modris esot te sanesis no atkritumu konteineriem. Atkritumus viņš stiepjot arī uz savu dzīvokli.
Modris gan norāda, ka dzīvoklī viņam ir “sava kārtība”, ar ko tikšot galā pats.
Modris gan taisnojas, ka izraktā bedre kalpo komposta vajadzībām. Tajā met organiskus atkritumus, ko vēlāk izmanto dārza mēslošanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija